Welpenteam De Wegwijzer schooldamkampioen.

29 mei

In Borne werd 27 mei om het Nederlands damkampioenschap, voor groep 5/6 gespeeld.
De formatie van De Wegwijzer met Jeroen van de Brink, Biense Wielstra, Suzanne Slijkhuis, Janet van de Brink en Nathalie Voskuil, kwam stroef uit de startblokken. In de openingsronde werd 4-4 gespeeld tegen ’t Holthuus uit Huissen, waar door teamleiders Ben van Beek en Wijnand Voskuil op meer was gerekend. In de tweede ronde werd door een tactische opstelling, die goed werd uitgevoerd door de spelers, een belangrijke 5-3 overwinning behaald tegen de Haven uit Doetinchem. In de halve finale werd hier nog 4-4 tegen gespeeld.

Ook de derde ronde leverde en mooie 5-3 overwinning op tegen De Dolfijn uit Heino.
In de vierde ronde tegen de Ark uit Den Haag, werd snel een 4-2 voorsprong genomen, Nathalie en Kirsty speelden op bord 2 een boeiende partij. Kirsty moest winnen en Nathalie zocht naar remise voor de overwinning. Helaas miste Nathalie de remisecombinatie en werd het 4-4.

Inmiddels was het team op een gedeelde tweede plaats gekomen. In ronde 5, tegen de koploper De Mare uit Almelo, werden de spelers door hun coach op scherp gezet. Het werd een daverende overwinning met 7-1 en de koppositie werd overgenomen samen met de Dolfijn uit Heino. Ronde zes leverde een simpele 6-2 overwinning op tegen de Heideschool uit Halle. De Dolfijn wint deze ronde ook weer. In ronde zeven werd een kleine overwinning, van 5-3 behaald tegen Fontanus uit Harderwijk. De Dolfijn speelt gelijk, dus De Wegwijzer staat alleen aan kop. Voor ronde acht was het tijd om met een tactische opstelling te spelen. Ook hier werd van de Gerardus Majellaschool uit Reeuwijk gewonnen. De laatste ronde, hadden de jeugdige dammers, nog steeds één punt voorsprong, de spanning stijgt. Hun tegenstander, De Ebenhaëzerschool uit Ottoland, is ook nog in de race voor een podiumplaats.

Door een overwinning van Jeroen, daarna een onverwachte nederlaag van Biense, zijn enige van dit toernooi, werden de spelers van de Wegwijzer al gefeliciteerd met hun kampioenschap. Doordat de enige overgebleven concurrent al met 6-0 achter staat. Suzanne en Janet bieden allebei remise aan en is de 4-4 uitslag een feit en is de sensatie compleet. De derde NK- titel op rij en zo blijft de cup met de grote oren voor altijd in de vitrine van de Lunterse school staan. De kampioenen zijn lekker met z’n allen wezen eten en hebben er een super gezellig feest van gemaakt.

One Reply to “Welpenteam De Wegwijzer schooldamkampioen.”

  1. Geweldig gedaan door de spelers!
    Complimenten ook aan Wijnand en Ben.
    Wat hebben ze er veel werk in gestopt!

Gesloten voor reacties.