Melanie haalt zilver op nk pupillen meisjes

6 jun

Van 3 t/m 5 juni werd in Culemborg het NK meisjes gespeeld
Voor DES speelde Melanie mee.
Op de eerste speeldag bleek dus 1 van de 12 meisjes te hebben afgezegd, waardoor er
ook een dummy was. Dag 1 werd tegen twee, op papier, zwakkere tegestandsters geloot. Dit is natuurlijk slecht voor je weerstandspunten, met het Zwitsers systeem. Beide partijen werden dan ook snel gewonnen.
Dag twee begon Melanie met een partij tegen Ninah Rosema uit Warffum, die ook twee partijen had gewonnen. Melanie profiteerde na 15 zetten van de mindere opening van Ninah en won na een goede ruil een schijf en later de partij. De tweede ronde de kraker, tegen de favoriet en titelverdedigster Michelle de Jong uit Hoogblokland. Beide speelsters stonden onder zware druk, want bij winst zou het kampioenschap heel dichtbij komen. Na een gelijk opgaande opening kreeg Melanie in het late middenspel erg veel voordeel, nadat Michelle gedwongen werd een afruil te doen met veel randschijven voor haar. Melanie bouwde de stand goed op en met een ruil, met vrije doorloop naar dam, leek de wedstrijd beslist. Echter door de grote spanning zag Melanie ineens niets meer, diverse winstkansen werden niet gepakt en uiteindelijk, na een verkeerde achterloop, maakte Melanie remise.
Na deze zware partij volgde de volgende zware tegenstandster, Tessa Aleven uit Huissen.
Maar Tessa had met Melanie te doen en trapte na 10 zetten al in een combinatie en gaf het snel op.
De derde dag, de eerste ronde, tegen Rianne Lubbers uit Warffum werd een lastige partij, maar in het eindspel werd toch de winnende stelling gevonden.
De laatste ronde moest dan de beslissing brengen, Michelle en Melanie ver boven de rest en Melanie met 3 weerstandspunten minder dan Michelle. Kon de computer nog een partij verzinnen, zodat Melanie in kon lopen? Helaas niet, beiden kregen een tegenspeelster met 7 punten en de andere speelsters leverden Melanie 2 weerstandspunten op, dus bij gelijk eindigen zou Melanie 1 weerstandspunt tekort komen. Helaas vond Melanie het tegen Mabel van Leeuwen uit Reeuwijk niet nodig om een 4 om 2 eindspel af te dwingen en nam ze het remise aanbod van Mabel aan. Michelle wint gewoon en word met 1 punt voorsprong kampioen.

Eindstand na zeven speelronden :
1. Michelle de Jong 7 – 13
2. Melanie Voskuil 7 – 12
3. Tessa Aleven 7 – 9
4. Mabel van Leeuwen 7 – 8
5. Lotte Meijer 7 – 8
6. Rianne Lubbers 7 – 8

One Reply to “Melanie haalt zilver op nk pupillen meisjes”

Gesloten voor reacties.