Verschillende podiumplaatsen voor DES Lunteren

12 mei

Zaterdag 10 mei speelde 9 spelers van damclub DES Lunteren het Gelders damkampioenschap in Almen. Na een lange dag werden verschillende spelers van de damclub uit Lunteren eerste, tweede of derde.

In Categorie B speelde vandaag Wijnand Voskuil. Wijnand behaalde een mooie derde plaats.  Hij speelde een regelmatig toernooi en behaalde 15 punten uit 11 wedstrijden wat genoeg was voor een finale plaats.

Ook bij de junioren werd er een podiumplaats gehaald. De junioren en Categorie A speelde in een gezamenlijke poule. Na elf wedstrijden wist Arwin Lammers 11 punten te behalen. Hiermee eindigde hij onder Jannes Kromhout en Gerben van Steenbergen, die beide een punt meer hadden. Hierdoor mocht Arwin zich na drie jaar niet meer de nummer één van Gelderland noemen, maar de nummer drie. Stijn Overeem behaalde geen podiumplaats en werd vierde. Senior René Alderliesten speelde een wisselvallig toernooi en plaatste zich niet voor de finale van Nederland.
Melanie Voskuil is sneldamkampioen van Gelderland geworden bij de aspiranten. De kersverse Nederlands kampioene aspirantenmeisjes werd vandaag overtuigend kampioen van Gelderland.
Melanie speelde een sterk toernooi en behaalde de ene na de andere winstpartij. In totaal behaalde Melanie 9 winstpartijen en speelde ze drie keer remise. Hierdoor behaalde Melanie 21 punten en bleef hiermee de concurrentie ruim voor. De andere lunterse dammers eindigde in de bovenste helft van de ranglijst. Bram Cysouw werd gedeeld vierde met 15 punten. Johan Top zevende en Jan Cysouw negende. Hierdoor zijn Bram Cysouw en Johan Top ook geplaatst voor de finale van Nederland.
Bij de pupillen was er een mooie tweede plaats voor Jeroen van den Brink van DES Lunteren. Jeroen speelde in een groep van 20 pupillen. Er moesten 19 wedstrijden worden gespeeld waarbij Jeroen 30 punten haalde. De kampioen werd hier overtuigend Tristan v.de Velde uit Putten met 36 punten. Biense Wielstra plaatste zich nog net voor het N.K. door op een vijfde plaats te eindigen met een score van 26 punten. De jonge pupil Nathan van Galen eindigde met  14 punten op een vijftiende plaats.

Het Nederlands kampioenschap wordt op 14 juni in Utrecht gehouden. Voor damclub DES mogen hieraan zeven dammers meedoen. Wijnand Voskuil, Arwin Lammers, Melanie Voskuil, Bram Cysouw, Johan Top, Jeroen v.d. Brink en Biense Wielstra. Ook Stijn Overeem heeft zich geplaatst, maar is helaas verhinderd.