Twee keer zilver DES-jeugd op NK

17 dec

Zaterdag werd in Eindhoven het kampioenschap van Nederland voor clubviertallen georganiseerd. Damclub DES deed met drie teams mee aan dit kampioenschap. De welpen van DES begonnen met een valse start door twee nederlagen aan het begin van het toernooi. Hierna lieten de welpen zien dat ze goed mee konden draaien en wonnen vier keer op rij een wedstrijd. DES won van de thuisspelende club P.S.V. en een derde plaats kwam zelfs weer in het zicht. De nederlaag van 1-7 in de achtste ronde tegen streekgenoot W.S.D.V. zorgde ervoor dat DES niet op het podium kwam. De slotronde leverde een 4-4 gelijkspel op tegen nummer vijf VBI Huissen. Het viertal behaalde 11 punten uit 9 wedstrijden en eindigde hierdoor op een mooie vierde plaats van Nederland. De volgende spelers deden mee: Tomas van de Lagemaat, Nathan van Galen, Susanne Slijkhuis en Marielle van de Brink. De kampioen werd overtuigend Damclub Den Haag met 17 punten.

Tweede plaats Pupillen.
Het pupillenviertal van damclub DES begon net als de welpen matig aan het kampioenschap. De eerste wedstrijd werd verrassend verloren met 2-6 van de latere winnaar SNA uit Heerhugowaard. De tweede ronde werd er met moeite 4-4 gelijkgespeeld tegen D.C. Warffum. Hierna begon het bij de pupillen te lopen en werd er achter elkaar gewonnen van Haarlem (8-0) 7-1 tegen SNA 2, 8-0 tegen VBI Huissen. Door deze resultaten steeg DES na een derde plaats. De volgende vier rondes leverde ook vier winstpartijen op. In de laatste ronde moest er gewonnen van W.S.D.V. Wageningen om nog tweede te worden. Dit gebeurde door drie snelle winstpartijen van Melanie, Johan en Jeroen. Christiaan verloor helaas in een mooie stand zijn partij. Door deze fraaie overwinning eindigde damclub DES op de tweede plaats van Nederland bij de pupillen met een score van 17 punten uit 9 wedstrijden. Het zilver was er voor de spelers: Melanie Voskuil (won al haar 9 partijen), Johan Top, Jeroen van de Brink en Christian van de Broek.

Junioren tweede van Nederland.
Bij de junioren en aspiranten werd er in een groep van zes drietallen gespeeld. Doordat vandaag het W.K. voor junioren en aspiranten begint in Hijken waren een aantal teams niet aanwezig. De junioren van DES begonnen sterk aan het toernooi door de eerste ronde gelijk te winnen van D.E.Z. – Culemborg met 4-2. De tweede ronde leverde een 5-1 overwinning op tegen de aspiranten van SNA uit Heerhugowaard. De belangrijkste overwinning werd behaald in de derde rond op W.S.D.V.- Wageningen. Arwin Lammers behaalde een snelle winstpartij tegen Casey van Beek. Stijn Overeem moest zijn meerdere erkennen in Gerben van Steenbergen. Dennis Bos won in een mooie partij van Bas van Berkel en besliste de wedstrijd in het voordeel van DES. De twee laatste rondes leverde twee nipte nederlagen van 4-2 op tegen de kampioen SNA en het tegenvallende VBI uit Huissen. Door de goede start was het team al zeker van de tweede plaats bij het junioren. De spelers die het zilver voor DES wonnen waren: 1. Arwin Lammers 2. Henk Jongbloed 3. Dennis Bos en Stijn Overeem. Damclub DES kan met deze mooie prestaties terug kijken op een goed kampioenschap van de jeugd van DES.

One Reply to “Twee keer zilver DES-jeugd op NK”

  1. Leuke dag opstap met de jeugd van D.E.S.
    De jeugdleiders Arjen en Jan gingen ook mee.
    Laten we proberen dit vol te houden!
    Twee keer zilver en een vierde plaats van Nederland.

    een trotse voorzitter

Gesloten voor reacties.