DES 2e op NK Juniorenteams

17 dec

Afgelopen zaterdag vond in Eindhoven het Nederlands Kampioenschap voor jeugdteams plaats. DES nam deel in drie categorieën, namelijk junioren, pupillen en welpen. Hierbij allereerst een verslag van het juniorenteam, dat vooraf als een outsider voor de titel gold. Het kampioenschap werd door de Lunterse junioren inderdaad wel kleur gegeven, maar de DES-talenten kwamen net te kort voor de titel. 

DES speelde met de volgende talentvolle jeugdspelers: Arwin Lammers, Henk Jongbloed, Stijn Overeem en Dennis Bos. Er werd gespeeld met drietallen, zodat de Lunterse formatie een roulatiesysteem moest hanteren. In de eerste ronde was Culemborg de tegenstander. Arwin speelde soepel naar een zeer voordelige stand toe en haalde zijn eerste overwinning binnen via een elegante vijfklapper. Henk Jongbloed ging helaas in remisestand ‘door de vlag’, zijn bedenktijd was op en dat betekende een reglementaire nederlaag. Dennis Bos, alias Magic Dennis, wist in een spannende tijdnoodfase wel aan het langste eind te trekken, zodat de eerste wedstrijd resulteerde in een 4-2 overwinning voor de Lunterse junioren.

Ook de tweede wedstrijd eindigde in een ruime overwinning voor DES. SNA 2 uit Heerhugowaard werd met 5-1 verslagen. Stijn Overeem won via een verraderlijke doorbraakcombinatie al snel zijn partij. Ook Henk kende geen problemen met zijn onervaren tegenstander, hier was een slotslag over liefst 6 stukken te zien! Arwin speelde dit keer op safe tegen een goede tegenstander en remise was een prima resultaat.

In de derde ronde stond de derby op het programma tegen WSDV uit Wageningen. Stijn kwam goed uit de opening tegen de Wageningse kopman, maar nadat hij een verkeerde voortzetting koos ging het snel bergafwaarts. Er was zelfs geen redden meer aan. Gelukkig had Arwin via een hele snelle overwinning het Lunterse drietal op voorsprong gebracht. En weer was het Magic Dennis die de overwinning voor DES veilig stelde. Hij overspeelde zijn tegenstander wederom in de tijdnoodfase: 4-2.

In de vierde ronde stond de kraker op het programma tegen de torenhoge favoriet en medekoploper SNA 1 uit Heerhugowaard. Stijn kwam helaas al snel een schijf achter en kon dit verschil niet meer goed maken in de rest van de partij. Arwin liet zien de onbetwiste kopman van het team te zijn door de sterkste speler van SNA overtuigend van het bord te zetten. Nu waren alle ogen gericht op de partij van Henk. Tot aan het late middenspel had Henk het betere van het spel, maar in een laat-klassieke stand wisselden de kansen volledig. Zo zelfs, dat remise niet meer vindbaar was voor Henk.

Na deze teleurstelling, want wat waren we eigenlijk dichtbij een stunt!, bleek als schrale troost dat het team sowieso als tweede zou eindigen, ongeacht de uitslag in de laatste nog te spelen ronde. In die laatste ronde stond de wedstrijd tegen Huissen op het programma en er kon dus vrijuit gespeeld worden. Arwin was als eerste klaar, hij remiseerde in een knotsgekke partij. Dennis kwam dit keer te kort, hij kwam eenvoudig twee schijven achter en dat betekende ook einde partij.  Henk had in een spannende partij de winst in handen, maar hij plaatste een offervariant één zet te laat. Nu werd het remise en verloor het team deze laatste wedstrijd nipt.

Zo werd het juniorenteam van DES tweede. Een resultaat waar iedereen uiteindelijk tevreden op kan terugkijken.
De persoonlijke uitslagen waren als volgt:

Arwin Lammers: 8 punten uit 5 wedstrijden
Dennis Bos: 4 punten uit 3 wedstrijden
Henk Jongbloed: 3 punten uit 4 wedstrijden
Stijn Overeem: 2 punten uit 3 wedstrijden

One Reply to “DES 2e op NK Juniorenteams”

  1. Pingback: января 4

Gesloten voor reacties.