Stijn Overeem derde van Nederland

10 mei

Topprestatie van Voorthuizense junior die tevens voor DES Lunteren uitkomt

Archieffoto Stijn Overeem - wedstrijd DC Apeldoorn - DES Lunteren 2015 02 07

Archieffoto Stijn Overeem – wedstrijd DC Apeldoorn – DES Lunteren 2015 02 07

WESTERHAAR – Stijn Overeem uit Voorthuizen is zaterdag 9 mei als derde geëindigd bij het NK dammen voor junioren. De Voorthuizenaar speelde een uitstekend toernooi en was met vier overwinningen, twee remises -waarvan de belangrijke plusremise tegen Mitchel Mensinga uit Heerhugowaard- en drie nederlagen productief genoeg voor de derde plaats.

De prestatie mag opvallend genoemd worden daar Overeem als debutant te midden van een uitermate sterk deelnemersveld zich staande probeerde te houden. En dat lukte aardig al ging het ook een paar keer flink mis. Zo verloor hij van de beide MF (federaal meester) spelers, de nummer twee Jitse Slump (Landgraaf) en de nummer vijf, Nick Waterink (Hoogeveen) en ook -opvallend van Wouter Morssink (Hazerswoude-Dorp) die op de voorlaatste plaats eindigde.

Daartegenover stonden overwinningen tegen -in volgorde- Alex Ketelaars (Soest), Jan van der Star (Biddinghuizen), Tom Knapen (Laren) en Rick Hakvoort (Wezep). Het zat Overeem zeker niet tegen: de klokoverwinning op Van der Star in een volle stand en tegen Tom Knapen die in het eindspel alle juiste zetten voor een (min)remise deed maar toch zich met de laatste zet (damhalen) liet verschalken. Met de remise tegen de kampioen, Wouter Wolff (Groningen), bevestigde Overeem in uitstekende vorm te verkeren.

Op Toernooibase KNDB de eindstand, uitslagen en partijen, http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=25&Id=4471&jr=15.