Schooldammen bij DES

27 jan

Melanie Voskuil en Jeroen van de Brink winnaars persoonlijk schooldamtoernooi van DES

Op woensdagmiddag organiseerde damclub D.E.S. het persoonlijk schooldamkampioenschap van Lunteren. Bij de pupillen deden er totaal tien kinderen mee en bij de welpen maar liefst 28 kinderen.
Er werd besloten om in allebei de categorieen zeven rondes te spelen. Bij de pupillen maakte Melanie haar favoriete rol opnieuw waar door alle zeven wedstrijden oprij te winnen. Melanie werd hiermee voor de vierde keer kampioen van Lunteren. De nummer twee werd William v.Eck met een mooie score van 12 punten. De strijd om de derde plaats werd pas in de laatste ronde beslist in het voordeel van Johan Top. Johan won in de laatste ronde van de nummer vijf Tim v.Lagen.

Bij de welpen waren er veel jonge dammers die met het damtoernooi meededen. De favoriet Jeroen v.d.Brink won ook al zijn zeven wedstrijden van het toernooi. Jeroen prolongeerde hiermee zijn titel van vorig jaar bij de welpen. De tweede plaats ging naar Christiaan v.d.Broek met 12 punten. De derde en vierde plaats waren voor de Nederwoudse dammers Tim de Koning en Thomas v.d.Lagemaat. Martine Teunissen won met een score van negen punten de vijfde beker van het damtoernooi.

Alle deelnemers kregen uithanden van de organisatie een mooie standaard en een dam z-boekje
als herinnering. Damclub D.E.S. hoopt dat nieuwe jeugdleden de weg weten te vinden naar de Schuifeldam. De clubavond is vrijdagavond van 18.30 tot 19.45. De eerste twee maanden mag men gratis komen kennis maken met het mooie damspel.

Eindstand pupillen:
1. Melanie Voskuil 7-14 De Wegwijzer
2. William v. Eck 7-12 De Nederwoud
3. Johan Top 7-09 De Wegwijzer

Eindstand welpen (28) deelnemers
1. Jeroen v.d.Brink 7-14 De Wegwijzer
2. Christiaan v.d.Broek 7-12 De Nederwoud
3. Tim de Koning 7-10 De Nederwoud
4. Thomas v.d.Lagemaat 7-09 De Nederwoud
5. Martine Teunissen 7-09 De Bron

Schooldammen