Jeroen van de Brink naar de finale NK aspiranten

18 mei

Jeroen v.d. Brink van damclub DES heeft voor een opmerkelijke prestatie gezorgd door op een knappe tweede plaats te eindigen bij de halve finale groep voor aspiranten in het Gelderse Laren. Jeroen moest het als eerstejaars aspirant opnemen tegen de zes andere sterke spelers.

De meeste hadden een hogere rating dan Jeroen. Jeroen kende geen ontzag en wist op de eerste dag liefst vijf punten te halen. Jeroen won van de favoriet Bart Westerveld en Thomas Hannart. De remise tegen Tom Molenaar betekende vijf punten. Vandaag op tweede wedstrijddag begon Jeroen met een verwachte nederlaag tegen de koploper Nick Waterink. Hierna volgde een moeizame remise tegen Jelle van Dijk uit Rosmalen.

De laatste ronde moest Jeroen winnen van de nummer twee Tom Knapen van de organiserende damclub D.E.Z. – Laren. Tom had aan een remise genoeg maar gebruikte veel tijd en dit kwam hem duurt te staan. Jeroen haalde in het middenspel via een mooie slagzetje een dam hierna was Tom de kluts kwijt en gaf hij enkele schijven weg. Jeroen had toen geen moeite meer om de wedstrijd te winnen.

Hierdoor plaatste de pas 14-jarige dammer van D.E.S. – Lunteren zich voor het Nederlands kampioenschap aspiranten in Groningen in de zomervakantie (12 t/m 19 juli).

Johan Top haalt het net niet

Johan Top zat in een sterke poule ingedeeld in Hazerswoude Toch wist Johan op de eerste wedstrijddag drie partijen te winnen en slechts een keer te verliezen. De volgende ronde begon Johan met een nederlaag tegen Dirk Vet uit Ilpendam De remise tegen de koploper Wouter Morssink was een knap resultaat van Johan. In de laatste ronde volgde een snelle winstpartij tegen Rini Schellekens. Hierdoor eindigde Johan gelijk met Rene Emmanuel op een derde plaats met 8 punten. De barrage won Rene Emmanuel en Johan moest nu genoegen nemen met de vierde plaats.

2 Replies to “Jeroen van de Brink naar de finale NK aspiranten

  1. Jeroen stuntte door te winnen van Tom Knapen en Bart Westerveld.
    Het wordt de 4e N.K, oprij voor Jeroen.
    Hoezo talent!

Gesloten voor reacties.