Harmjan en Matthias pakken in laatste ronde ticket voor NK junioren

2 mei

Beide moesten winnen….. en beide wonnen, in de laatste ronde van de halve finales junioren legden Matthias en Harmjan beslag op een plek in de finale van Nederland voor junioren. 

Matthias was sterk begonnen, een overwinning in de eerste ronde en een remise tegen de latere winnaar Jan van Dijk in de tweede. In de derde partij ging het echter mis, tegen de sterke Gerritsen werd veel risico genomen wat Matthias in het late middenspel moest bekopen. Na opnieuw een overwinning en een remise was een nk-ticket weer binnen handberijk. Door een nieuwe nederlaag tegen de in het toernooi tegenvallende Feroz Amirikan stond de DES-speler voor de laatste ronde op de vierde plek. In een rechtstreeds duel moest de op dat moment nummer drie Sjoerd ten Brinke verslagen worden. Zoals gezegd lukte dit en plaatste Matthias zich met acht punten uit zeven voor het NK.

Ook Harmjan haalde acht punten. Hij verloor van de duidelijk sterkste spelers van het toernooi, Casper Remeijer en Frerik Andriessen. Daar stonden in de eerste vijf ronden ook twee nederlagen tegenover. Hierdoor stond hij met 50% op de gedeelde vijfde plek met Dave Bleeker. In de zesde ronde werd hier tegen gelijk gespeeld en verloren zoals verwacht de nummers drie en vier van de nummers een en twee. Voor het ingaan van de laatste ronde stond Joppe Lemmen op zeven punten en Harmjan met twee anderen op zes. Joppe moest dus verslagen worden. Ondanks dat Joppe voor een puntje ging kreeg Harmjan een gunstige klassieke stand. Door een dreiging met de coup royal kreeg hij een voordelige doorbraak en na een eindspel dat nog bijna twee uur duurde was plaatsing een feit. 

 

5 Replies to “Harmjan en Matthias pakken in laatste ronde ticket voor NK junioren

 1. Ook mij felicitaties voor Harmjan en Matthias
  Beide kwamen terug uit een bijna verloren positie.
  Door wilskracht en doorzettingsvermogen plaatsten
  beide zich voor het N.K voor Junioren.

 2. Met: “bijna verloren positie” bedoel je dat we bijna geen kans meer hadden op het NK? (of dat we echt een verloren positie op het bord hadden)

 3. Klasse jongens!
  Plaatsing via deze loodzware poules is heel knap.
  Wij verwachten veel van jullie in de finale!

 4. He Matthias,
  verloren betekend hier inderdaad bijna geen kans meer.
  Als je de laatste ronde moet winnen is de druk vaak erg groot.
  Gelukkig lieten Harmjan en Jij zien over stalen zenuwen te beschikken
  en de belangrijke wedstrijd te winnen tegen Joppe en Sjoerd.

Gesloten voor reacties.