Dubbelsucces jeugdteams damclub DES

14 feb

Vrijdagavond werden in Huissen de laatste drie rondes van de jeugdcompetitie van Gelderland gehouden. DES 1 en DES 2 stonden er allebei goed voor naar acht rondes te hebben gespeeld. Het tweede viertal moest nog tegen de nummer drie DCE 1 uit Ederveen aantreden. De wedstrijd werd verdiend met 6-2 gewonnen door winstpartijen van Jeroen van de Brink, Biense Wielstra en Erik Schaafsma. Jan Cysouw verloor van de sterke jeugdspeler Willem Wagteveld.

Het eerste tiental won reglementair van DEZ 1- Culemborg omdat niet met pech onderweg een uur te laat binnen kwamen. De beide lunterse viertallen hadden zich nu geplaatst voor de kruisfinale. DES 1 mocht aantreden tegen BDV 1 uit Brummen. Deze wedstrijd werd nipt maar verdiend met 5-3 gewonnen door het viertal. De winstpartijen waren van Bram Cysouw en Johan Top. De remise van Lennart Blankestijn betekende de 5-3 overwinning. Erik Engelenburg verloor zijn partij.

DES 2 mocht het opnemen tegen DEZ 1 – Laren. In een spannende wedstrijd wist DES 2 met 6-2 DEZ te verslaan. De finale ging nu tussen de twee lunterse viertallen. Arno Bos maakte de opstelling voor DES 2 en Jaap Heij nam het eerste viertal onder zijn hoeden. De wedstrijd was wel spannend maar het leeftijdsverschil en de ervaring gaf de doorslag in het voordeel van DES 1. Bram won opnieuw snel van Christian van de Broek. Erik Engelenburg won via enkele slagzetjes van Erik Schaafsma. Johan Top en Biense Wielstra kwamen in een leuke partij remise overeen. De nederlaag van Lennart Blankestijn tegen Jeroen van de Brink was alleen nog in het belang van de eind uitslag.

DES 1 won zodoende met 5-3 de wedstrijd tegen D.E.S. 2 Beide teams kregen uithanden van de jeugdleider van Gelderland Ralf Richters een mooie beker. De spelers die voor dit succes hebben gezorgd waren: DES 1 Bram Cysouw, Erik Engelenburg, Lennart Blankestijn, Johan Top, Gerrit Evers en William van Eck. DES 2 Jeroen van de Brink, Erik Schaafsma, Biense Wielstra, Christian van de Broek en Jan Cysouw.

DES kan met deze eerste en tweede plaats terugkijken op een mooie resultaat in de jeugdcompetitie van Gelderland voor clubteams.