De Wegwijzer en Triangel schooldamkampioenen van Lunteren

15 nov

Woensdag werd door damclub DES het Rabo-Schooldamkampioenschap van Lunteren georganiseerd. Er hadden zich van diverse scholen acht viertallen aangemeld voor dit kampioenschap. In de categorie groep 7/8 werd De Wegwijzer opnieuw kampioen van Lunteren. Ze wonnen al de zeven wedstrijden oprij. De beslissing viel in de ontmoeting tegen de naaste concurrent De Nederwoudse school.

De Wegwijzer wist deze wedstrijd nipt met 5-3 te winnen. De andere zes wedstrijden werden met groot overmacht gewonnen. De Nedewoudse school eindigde met 12 punten op een mooie tweede plaats. De Bron moest met een score van 8 punten met een derde plaats genoegen nemen. Bij de welpen was De Triangel de grote winnaar. De Triangel behaalde een mooie score van 10 punten. Dit jonge viertal wist met leuk spel menig tegenstander te verrassen. De tweede plaats was voor De Wegwijzer met 4 punten. De Bron 3 pakte met 3 punten de derde beker bij de welpen. De school De Sprong deed ook leuk mee en eindigde op een vierde plaats.

De nummers 1 t/m 3 mogen op 26 januari 2013 deelnemen aan de halve finale van Gelderland voor schooldamteams.

De prijsuitreiking werd verricht door Jaap Heij i.s.m met de jeugdcoördinator Arjen Timmer. Alle deelnemers kregen een mooie medaille met een gouden- zilver of bronze kleur. De kampioenteams de beker met opdruk nr 1 van Lunteren. Nieuwe jeugdleden zijn van harte welkom om verder kennis te maken met de mooie damsport. Op vrijdagavond vanaf half zeven kunnen zij terecht bij het clubgebouw van damclub DES aan de Bisschopweg 104 A.

De eindstand van het Rabo-Schooldamkampioenschap.
1. De Wegwijzer 7-14
2. Nederwoud 7-12
3. De Bron 1 7-08

De Welpen
1. Triangel 7-10
2. De Wegwijzer 7-04
3. De Bron 3 7-03
4. De Sprong 7-03
5. De Bron 2 7-02