Dammen bij DES is een plezier!

6 okt

Elke vrijdagavond is het weer een feest aan de Bisschopweg 104a. In het clubgebouw van damvereniging DES Lunteren dammen ongeveer 15-20 kinderen. De ene keer is het een gekkenhuis, maar nog geen minuut later heerst er een ijzige stilte. Dan wordt er gestreken voor de punten in de onderlinge competitie. Door goed na te denken en een plannetje op te zetten kun je je tegenstander het goed lastig maken. En dan klinkt een een juichkreet; “Yess!! ik heb gewonnen.”

Vanaf half 7 stromen de kinderen binnen. Het eerste half uurtje zijn ze bezig met de theorie. In een eigen map (ontwikkeld door de landelijke dambond) werken ze de zetjes af onder begeleiding van een aantal ervaren dammers. In de achterzaal krijgen de wat oudere jeugd een training. Dan om 19:00 uur mogen ze verschillende partijtjes dammen tegen elkaar. Het hele seizoen door spelen ze samen in de onderlinge competitie. Wie wordt er dit jaar weer de beste van de club? Als het er dan op aankomt zijn de spelers in opperste concentratie. Ze moeten winnen, zo fanatiek. Na 2 rondes gespeeld te hebben voor de competitie mogen ze nog vrij wat spelen tegen elkaar. En dan zie je zelfs als trainer de raarste varianten op het bord verschijnen. “He, wat zijn die hogen torens op het dambord? Oh, die zijn chinees aan het dammen.”

“Is dat dammmen dan niet heel erg saai?” hoor je wel eens. Maar nee hoor. Wat is er nou leuker dan door goed na te denken je tegenstander te verassen met slimme zetten. Door goed te oefenen en veel te dammen gaat het eigenlijk vanzelf. En dan zou je zomaar eens kampioen van Lunteren kunnen worden.

Wil jij ook leren dammen? Kom dan op vrijdagavond vanaf 18:30 uur naar ‘De Schuifeldam’ Bisschopweg 104a (achter het sportpark) in Lunteren. Je bent van harte welkom. Woensdag 14 november 2012 is er ook weer het Lunterse schooldamkampioenschap met teams. Wil je daar aan mee doen? Geef je dan op bij jouw meester of juf op jouw school.

En tot slot nog een leuke video: