Crum-Niels

9 sep

Zaterdag 7 september werd net als vorige jaren het Crum-Niels toernooi gehouden. Dit jaar werd het gehouden in Lunteren. Een dag van tevoren leken er genoeg teams te komen om de dag te vullen, maar een late afmelding (00:00 zaterdagochtend) van Wageningen gooide deze plannen in de soep. Zaterdagochtend werd dus nog snel een nieuwe opzet bedacht voor het toernooi. Elk team dat bestond uit 6 mensen moesten hun team opdelen in 2×3 mensen, zodat er genoeg teams waren.

Huissen 1 en 2, Lunteren 1 en 2 en Harderwijk 1 en 2 streden tegen elkaar voor de winst. Vanaf het begin bleek Huissen de favoriet te zijn. Ze wonnen alle 4 de eerste rondes en gingen aan kop. Het beste team van Lunteren won 3 van de 4 rondes en liep hierdoor 2 punten achter op de koploper. De laatste ronde werd er tegen Huissen 1 gespeeld. Lunteren kon Huissen dus nog achterhalen en zou dan winnen op onderling resultaat. Jaap van Hierden jr. verloor van Joost Hendriksen. Erwin van Hierden won knap van Geert van Aalten. Het was nu aan Stijn Overeem om te winnen tegen Jos Stokkel. Stijn leek even goed te staan in het late middenspel, maar Jos Stokkel had het allemaal goed gezien en wist dat hij niet meer ging verliezen. Stijn bood remise aan, Jos nam het aan en zo eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Huissen eerste, Lunteren tweede.

Een persoonlijk succes was er nog wel. Erwin van Hierden won al zijn partijen en had dus een 100 procent score deze dag. Een goede voorbereiding. Dit seizoen moet dus wel goed komen.

Volgend jaar zal het toernooi gehouden worden in Huissen. We hopen dan op genoeg teams om er een mooi toernooi van te maken.