Sterk DES wint van gehavend Putten

8 jan

DES Lunteren liet gisterenavond zien dat ze weer helemaal terug zijn. Gisterenavond werd de inhaalwedstrijd tegen een gehavend PDC Putten met 11-5 gewonnen. Putten speelde met zeven man en ook kopman René Alderliesten kon niet aanwezig zijn.

De wedstrijd begon met een 2-0 voorsprong voor DES. Harmjan kwam aan een lege tafel te spelen en had zo zijn twee punten binnen. 40 minuten fietsen en dan niet hoeven te spelen. Jammer, maar wel in het voordeel voor Lunteren. Dik van Roekel liet zien dat hij totaal uit vorm is. De DES speler trapte in een simpel zetje tegen Jan Oost en kwam zo een schrijf achter. Hierdoor verloor hij de partij en was de tussenstand 2-2. Hopen dat Dik de volgende wedstrijden laat zien dat hij zijn vorm weer terug kan krijgen en de punten kan gaan binnenslepen.

Jacco Bos mocht spelen tegen Henry Kieft. Henry opende goed, maar na de opening werd het al snel minder. Jacco kon gemakkelijk doorbreken en won zo ook makkelijk te partij. Aldert van Eck speelde een slechte partij en trapte in een drie om drie naar dam. Met een slecht eindspel kon hij toch nog een remise uit het vuur slepen, zodat Lunteren met 5-3 voorstond.

Sander Neutel speelde een sterke partij tegen Serge Visser. Al snel was duidelijk dat Sander veel beter stond en ook Serge had dit door. Hij moest een schrijf offeren en won zo zijn eerste partij van het seizoen. 7-3 voor Lunteren. Arjen Timmer speelde een saaie partij tegen Jaap van de Werfhorst. Jaap ruilde eigenlijk zoveel mogelijk af en zo was de partij al snel in een dunne stand. Timmer probeerde nog de winst te vinden, maar Jaap speelde sterk tegen en de remise was een feit. 8-4 voor Lunteren.

Arwin Lammers speelde een sterke partij tegen Herman Cousijnsen. Een sterk centrum sloeg over in een sterke flankaanval. Cousijnsen sputterde nog tegen, maar de nul was eigenlijk al een feit. De speler uit Putten kon op geen enkele manier een remise behalen en ook op tempo was Lammers sterk in het voordeel. 10-4 voor Lunteren, de overwinning was behaald.

De laatste partij speelde Arno Bos tegen Henk Timmer. De ploeggenoten uit het tweede landelijke team speelde een klassieke partij tegen elkaar. Henk schoof gedecideerd naar een remise toe en Arno kon daar niks aan doen. Hij moest meegaan met het spel van Henk Timmer en zo werd de partij remise. Misschien was agressiever spel van de Lunteraan beter geweest, maar in de partij werd gekozen voor ander spel, waardoor de einduitslag van DES Lunteren- PDC Putten 11-5 was.