Ruime overwinning DES 1 op streekgenoot B.D.S.V. 1

2 nov

Het eerste achttal van DES Lunteren heeft de topwedstrijd in de gelderse hoofdklasse tegen B.D.S.V. 1- Barneveld ruim met 11-5 gewonnen. De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Junior Harmjan Lammers al een schijf voor kwam tegen Jur v.Ginkel. Lammers had toen geen moeite om de partij binnen twee uur te winnen. Berrian Lammers zorgde voor de 4- 0 voorsprong door in het middenspel via een leuke finesse schijfwinst te behalen en even later dit om te zetten in partijwinst tegen Blankestijn. Theo Stoverinck bracht de spanning nog even terug door verrassend via een slagzetje te winnen van Dik van Roekel.

Arwin Lammers zorgde voor de belangrijkste punten door de topper van Barneveld Matthias de Kruijff te verslaan. Matthias offerde in het middenspel een schijf en dacht hierdoor de partij te winnen. Dit klopte echter niet en Matthias moest in het overmachtseindspel de punten afstaan aan de sterk spelende Arwin. Aldert van Eck speelde tegen teamgenoot Daniel Merkus een partij met wisselende kansen. Beide spelers namen in het eindspel geen risico en de partij werd remise. Invaller Arjan v. Galen zorgde voor de 9-3 voorsprong door de routinier Chiel v.d. Brink via sterk positiespel verslaan. Arjen Timmer kwam in tijdnood met een schijf voor niet verder dan remise tegen de Groininger in Barneveldse dienst Paul Weninga. De twee teamleiders Jaap Heij en Evert v/de Pol kwamen in de langste partij na ruim 3 uur remise overeen. Evert had licht voordeel maar zag in het eindspel geen winst meer en de partij eindigde in remise. De eindstand van deze streekderby werd hiermee 11-5 in het voordeel van DES Lunteren. DES 1 heeft nu 7 punten uit 4 wedstrijden en gaat hiermee B.D.S.V. voorbij op de ranglijst.

Winst DES 2
Het tweede viertal van DES blijft het goed doen in de tweede klasse. Vanavond werd de nummer drie P.D.C. 2 met 7-1 verslagen. De teamleider Ries v.Ee gaf het goede voorbeeld door R. van de Wal via damzetje te verslaan. Elco Blankestijn vergrootte de voorsprong tot 4-0 door Ep v. Dijk via een overmachtseindspel te verslaan. Dennis Bos speelde een leuke partij met remise als terechte uitslag tegen J.van de Kamp Jaap Veenendaal zorgde voor de 7-1 eindstand door aan bord 1 fortuinlijk te winnen van Serge Visser. Visser maakte in het eindspel een foutieve zet waardoor de dam van het bord ging en Veenendaal de partij nog kon winnen.

Wedstrijd Gelderse Hoofdklasse 4e ronde
Dinsdag 1 november:
DES 1 – B.D.S.V. 1
1. Aldert v. Eck – Daniel Merkus 1-1 (5)
2. Harmjan Lammers – Jur v.Ginkel 2-0 (1)
3. Arwin Lammers – Matthias de Kruijf 2-0 (4)
4. Dik v. Roekel – Theo Stoverinck 0-2 (3)
5. Arjen Timmer – Paul Wijninga 1-1 (7)
6. Jaap Heij – Evert v.d. Pol 1-1 (8)
7. Berrian Lammers – Ed Blankestijn 2-0 (2)
8. Arjan v. Galen – Chiel v.d.Brink 2-0 (6)
Eindstand 11-5