Lunteren vergeet te scoren

3 dec

In de zesde ronde in de hoofdklasse van Gelderland heeft damclub DES Lunteren niet weten te kunnen winnen van DSV Sinderen, die laatste (twaalfde) staat in de ranglijst. Na een lange avond kwam DES Lunteren goed weg en het speelde het 8-8 tegen de damclub uit Sinderen.

De hele avond was het een gelijkwaardig duel tussen de twee teams. Aldert van Eck speelde als eerste remise tegen de gelijkwaardige tegenstander Han Seinhorst. Na een aanvallende opening werden de handen snel geschud. Berrian Lammers leek remise te gaan spelen, maar vergat in het eindspel de verkeerde zet te doen en verloor zo toch nog. 3-1 voorsprong voor DSV Sinderen.

Hierna haalden de resterende gebroeders Lammers uit. Arwin Lammers won via een klein slagzetje van Johan Bruggink en behaalde daarmee zijn eerste overwinning van het hele seizoen. Broer Harmjan Lammers wist te winnen van Martijn Even, die na een andere voortzetting nog een eventuele remise had kunnen halen. Ondertussen had Jaap Heij getekend voor een punt tegen Gert Wisselink. Zo stond DES Lunteren door twee overwinningen van de gebroeders Lammers op een 6-4 voorsprong.

Hierna ging het helemaal fout voor het Lunterse team en leek het te gaan verliezen. Arno Bos stond iets beter tegen Jan Seinhorst en moest alles perfect doen om te winnen. Dit was eigenlijk onmogelijk. Erwin Jochemsen werd van het bord gezet door Chris Grevers en kon zo ook de handen schudden. Ries van Ee trapte al gauw in een één-om-twee en kon ook opgeven tegen Jos Rave. Zo stond het team uit Sinderen dat nog maar één punt had gehaald met 8-6 voor en leek met de twee punten naar huis te gaan.

Arno Bos was ondertussen het eindspel van zijn leven aan het spelen. Hij moest alles goed doen om te winnen en zijn tegenstander zou dan wat foute zetten moeten doen. Gelukkig deed de tegenstander dit ook. Nu was het nog aan Arno om het af te maken. Arno speelde de goede zetten, maar tegenstander Jan Seinhorst kon toch nog remise (en dus de overwinning voor Sinderen) maken. Gelukkig voor het Lunterse team offerde Jan zijn enige schijf en bleef er een winnende vier-om-één over voor Arno Bos, die daarmee de belangrijkste overwinning van de avond op zijn naam scheef.

Een avond die gemakkelijker had moeten verlopen voor DES Lunteren, maar die toch goed afliep in een 8-8 gelijkspel tegen DSV Sinderen. Hiermee blijft DES Lunteren in de middenmoot staan en zal het niet in aanmerking gaan komen voor een topdrieklassering, maar zal het ook niet gaan degraderen. De volgende ronde mag Lunteren het gaan proberen tegen WSDV Wageningen 2, die met twee punten op een tiende plaatst staat. Lunteren zal moeten winnen om niet af te zakken in de ranglijst.