DES wint van DVV

13 okt

Damclub DES heeft de streekderby tegen DVV uit Voorthuizen gewonnen. De Lunterse dammers wisten in de uitwedstrijd een 6-10 overwinning binnen te slepen.

Kopman Arjen Timmer gaf het goede voorbeeld door Jaap van Hierden jr. te verslaan. De laatste, een ploeggenoot bij DES in de landelijke ereklasse, zag Timmer via een mooie combinatie een dam halen. Hoewel Arjan Timmer de dam weer moest inleveren bleef de Lunteraan een schijf voor met uiteindelijk winst van de partij. Arno Bos ging hierna tegen de sterk spelende Aalt van de Kuilen onderuit. Bos speelde een gevaarlijke kvo. Aalt speelde een mooi offer en Arnomoest hierdoor de partij in een vroeg stadium opgeven.

Harmjan Lammers en Erwin van Hierden kwamen in een gelijkopgaande partij in een 8 om 8 staand eindspel remise overeen. Het was Dik van Roekel die DES weer op voorsprong zette. Hij was te sterk voor Jan Bloemendal die de Lunteraan een schijf voorsprong zag nemen. En dit in het eindspel in winst omzette.

Maar de strijd was nog niet gestreden. Het was Sander Neutel die verrassend onderuit tegen Jaap van Hierden sr. Neutel werd er positioneel afgezet door routinier Van Hierden. De Lunterse preses Jaap Heij smaakte eindelijk het zoet van een overwinning. Heij wist, ondanks dat Gert Pol een dam haalde, zijn tegenstander te verschalken. De Voorthuizense speler was te gretig en moest in het eindspel de punten door een meerslagcombinatie nog inleveren.

Berrian Lammers behaalde de fraaiste winstpartij van de avond tegen Wim Zandbergen. In een moeilijk eindspel wist Berrian met een mooie theoretische winst de partij te winnen. Daarmee de zege veilig stellende. Aldert van Eck speelde een mooie omsingelingspartij. Helaas voor hem miste hij in het eindspel verschillende winstvarianten en moest met remise genoegen nemen tegen de taaie Henri van Hierden.