DES wint van CTD Arnhem

2 dec

Bijna elk jaar als we tegen CTD spelen denk ik halverwege de wedstrijd dat de teamwinst ver weg is. Uiteindelijk winnen we op de een of andere manier altijd vrij gemakkelijk. Ook dit jaar weer, omdat in de laatste twee partijen de punten weggeven werden, werd het ‘maar’ 10-6.

CTD had de opstelling behoorlijk door elkaar gegooid zodat er verrassende paringen ontstonden. Hier werd van geprofiteerd door op de bovenste vier borden te winnen. Als eerste won Aldert, met een mooie podkowa werd de stelling van Steijntjes krachteloos gemaakt. De overwinning van Sander kwam moeizamer tot stand. Het leek erop dat hij zijn Arnhemse clubgenoten aan de punten ging helpen. Na een hekstelling kreeg hij een dam tegen maar door grote fouten van de altijd sympathieke Moerlie won hij alsnog. Invaller Arwin zorgde voor het vijfde puntje. Jan Beeke speelde voorzichtig en Arwin kwam daardoor nooit in de problemen maar kon ook niet veel creëren. Ook Jaap gaf de Arnhemmers een puntje. In een iets mindere stand, maar met tijdnood van Mahboeb gaf hij remise.

Arno speelde een puike partij. Vanaf zet 15 stond hij veel beter tegen Bergsma, die uiteindelijk bezweek onder alle dreigingen. Arjen zorgde voor de definitieve winst door de winnen van Rene Vos. Hij ging vol voor de winst en posteerde als snel een schijf diep in de vijandige stelling. Arjen kwam wat minder te staan maar nadat de Arnhemmer een combinatie nam waren de problemen over. Aan beide kanten werd een keer een remiseaanbod afgeslagen waarna Arjen in het eindspel toch nog een winnende variant op het bord toverde.

De laatste twee partijen gingen (uiteindelijk onnodig) verloren. Berrian stond onder druk tegen de sterke Leen de Rooy. Hij wikkelde af naar een eindspel met twee schijven minder maar remisekansen. Juist op het moment dat hij door een finesse zelfs nog kon winnen deed hij een direct verliezende zet. Ook Dik stond onder druk tegen Twilhaar. Doordat die niet scherp genoeg was kon Dik naar remise afwikkelen. Helaas pakte Dik in een eindspel met twee schijven tegen een dam de verkeerde schijf waardoor Rik toch nog zijn 100% score wist vast te houden.

2 Replies to “DES wint van CTD Arnhem

Gesloten voor reacties.