DES wint ook vierde wedstrijd Gelderse Hoofdklasse

19 nov

DES Lunteren blijft de ranglijst van de Gelderse hoofdklasse aanvoeren. In de uitwedstrijd tegen Warnsveld werd opnieuw een horde richting het kampioenschap genomen. Hoewel het vol overtuiging gezongen “o denneboom, o denneboom” door een oefenend koor in hetzelfde gebouw, de Lunterse dammers niet tot grootste daden inspireerde bleek het klasseverschil te groot.

Arjen had dit seizoen in de hoofdklasse nogal wat pech gehad, maar schudde dit nu overtuigend van zich af door zijn eerste overwinning te boeken. Rob Hesselink (in Warnsveld beter bekend als Vennegoor) nam een hekstelling, waarna Arjen het centrum bezette. De massieve stand van Arjen bleek veel sterker en in het middenspel werd de winst al geforceerd. Aldert van Eck zette de stand op 4-0. Hij speelde een matige opening tegen van Baaren en moest ‘hakken’ naar een licht voordelige 10 om 10. Hier pakte hij echter voluit de kansen en boekte een technische overwinning. Voorzitter Jaap vergrootte de stand naar een comfortabele 6-0. Hij had een wat krom ogende stand, maar toen Halma richting klassiek speelde had hij geen schijn van kans meer.

Daarna was het echter gedaan met de Lunterse overwinningen. Berrian stond heel goed, maar op het moment dat hij beslissend voordeel kon pakken maakte hij een dure misser. Het afspel was precies gewonnen voor Klein Kranenbarg. Ook Sander stond zeer goed. Hij leek zijn tegenstander door middel van een sterk centrum en een actieve randschijf te omklemmen maar vergat het af te maken. Met een verrassende wending kon Hiddink naar remise afwikkelen. Kopman Harmjan Lammers kreeg een aanval van de Warnsveldse kopman van Splunter over zich heen. Hij behield echter de controle en maakte uiteindelijk nog redelijk gemakkelijk remise.

Warnsveld bleef nog even in de race door een nederlaag van Arwin. Hij leek een mooie aanvalsstelling te hebben. Toen zijn tegenstander die eraf ruilde ging het echter bergafwaarts. Het voordeel verdween en enigszins aangeslagen lukte het zelfs niet meer om de remise te vinden. Hierdoor kwam Warnsveld terug tot 8-6. Gelukkig voor Lunteren hield Arno Bos het hoofd koel. Hij had met goed drukspel voordeel bereikt maar wikkelde kalm af naar remise en haalde zo de teamoverwinning binnen.

One Reply to “DES wint ook vierde wedstrijd Gelderse Hoofdklasse”

  1. ik hoorde ze alleen vrouw Haverkamp zingen.
    Daardoor won ik de wedstrijd snel maar toen waren ze
    al uitgezongen de boertjes van buiten!

Gesloten voor reacties.