DES ruim voorbij Brummen

8 okt

Afgelopen donderdagavond, 7 oktober 2010, stond de provinciale competitiewedstrijd uit tegen Brummen op het programma. Na de belangrijke overwinning van DES in de eerste ronde op concurrent Dammers uit Oost, was het zaak om ook scherp te blijven tegen onze medekoploper Brummen, die in de vorige ronde het toch niet zwakke Zevenaar had verslagen. Het werd een spannende wedstrijd, waarin het om 10 uur nog alle kanten op leek te kunnen gaan.

Dik van Roekel was duidelijk een maatje te groot voor zijn tegenstander Ab van Oijen. Via overtuigend centrumspel was al snel duidelijk dat de tegenstander overlopen dreigde te worden. Met enkele kleine zetjes maakte Dik een einde aan de partij. Berrian Lammers zette zijn partij voortvarend op en nam al relatief snel een centrumaanval. Tegenstander Marten Bruinsma nam nog wel een dure doorbraak, maar in het eindspel was Berrian heer en meester en met een meesterlijke truc maakte hij een winnend einde aan zijn partij. Hierna kwam de eerste tegenvaller voor DES. Invaller Wijnand Voskuil verloor onnodig aan het achtste bord van Dmitri Otto door te blunderen in het late middenspel, waardoor het weer spannend werd in de wedstrijd.

Jaap Heij speelde tegen de onberekenbare Danny Dix, die mede door een tactische opstelling van de Brummense dammers slechts op bord 6 zat. Jaap kwam enigszins in de verdrukking en dat leidde dan ook tot een remise-aanbod in de tijdnoodfase. Deze werd afgewezen door Dix, waarna enkele zetten later de kansen volledig omsloegen en Jaap een winnend eindspel kon bereiken. Niet veel later speelde Arno Bos zijn partij tegen Johan Haijtink in de veilige remisehaven, een prima resultaat.

Harmjan Lammers speelde een flankomsingeling tegen Peter Bosch op bord 2. Laatstgenoemde werd opgezadeld met een kromme schijvenverdeling. Harmjan kon hiervan profiteren door af te wikkelen naar een overmachtseindspel dat hij met gemak won. Arwin Lammers had een lastige partij tegen de ervaren Hans Luchies. Pas in het eindspel kreeg hij ‘lucht’ en leek er zelfs nog een kans op winst te zijn. Remise was echter een terechte uitslag gezien het verdere partijbeeld.

Arjen Timmer tot slot, moet duidelijk nog op gang komen aan het begin van dit seizoen. Net als tegen DUO kwam hij ook nu een schijf voor, maar wéér had de tegenstander voldoende compensatie voor de remise. Bob Kersten vond voortdurend de enige remisezet. Hiermee werd de eindstand bepaald op een toch nog ruime 11-5 overwinning voor DES. De volgende tegenstander in de Gelderse Hoofdklasse is Hengelo (Gld.).

3 Replies to “DES ruim voorbij Brummen

  1. Ja, het ging allemaal goed.
    Jammer van Wijnand, hij stond zo mooi.

    Heeft iemand de stand van de combinatie van Johan Haitink-Arjan van Galen van 02-10-2008 ?
    Ik kan hem hier niet meer vinden.

  2. heeft die niet in het gelders damnieuws gestaan?
    anders even vanavond navragen bij ARJAN OF ARJEN

Gesloten voor reacties.