DES op stoom in Gelderse Hoofdklasse

26 jan

Het provinciale eerste team van DES Lunteren heeft in de uitwedstrijd tegen CTD Arnhem een prima overwinning geboekt. Na de degelijke zege op Zutphen/Warnsveld hadden de Lunteranen op vrijdag 25 januari geen enkele moeite met de Arnhemmers, terwijl zij normaliter een lastig te nemen horde zijn. Door de overwinning stijgt DES naar de vierde plaats op de ranglijst en is er nog steeds uitzicht op een plek bij de eerste drie.  

DES kwam vlot op voorsprong door een overwinning van Berrian Lammers op de Arnhemse topscorer Henk Mahboeb. Via een lichte combinatie kwam Berrian een schijf voor en dit voordeel werd vakkundig uitgebouwd tot partijwinst. Arno Bos verkreeg in zijn partij tegen Rein Bergsma met strak positioneel spel wel voordeel, maar nergens kon hij het evenwicht beslissend verbreken. Zodoende hier een terechte remise. Ook Arwin Lammers bereikte een puntendeling tegen de sterke Leo Aliar. Arwin probeerde met veel sleuren en trekken zijn tegenstander aan het wankelen te krijgen, maar Aliar bleef relatief eenvoudig overeind. Tussenstand 4-2.

Harmjan Lammers trof aan bord 3 een van de sterkere spelers van Arnhem, René Vos. Harmjan trok ten aanval, maar door een onnauwkeurigheid in het middenspel kon Vos een simpel afbraakplan kiezen. Aldus geschiedde, en ook hier restte niets anders dan een terechte remise. Arjen Timmer kwam goed uit de opening tegen de kopman van Arnhem, Rik Twilhaar. Door enkele onnauwkeurigheden in het middenspel kantelde het voordeel, maar de Arnhemmer overspeelde zijn hand en tuimelde in een verliezende doorbraakcombinatie. Tussenstand 7-3.

Sander Neutel speelde op bord 1 tegen Jan Beeke een interessante partij met hoge actieve randschijf. En hoewel zijn tegenstander vrijwel foutloos speelde wist Neutel toch met sterk spel de winst naar zich toe te trekken. Jaap Heij speelde een spannende partij tegen de gehaaide Henk Grotenhuis ten Harkel. In een partij met wisselende kansen kwam Jaap steeds meer in de verdrukking en dit resulteerde uiteindelijk in een nederlaag. Jacco Bos bepaalde de eindstand op 10-6 door een remise tegen de taaie Theo Willemsen. Ook hier waren de verwoede winstpogingen van de Lunterse dammer tevergeefs en moest in een remise berust worden.

Voor meer (detail)uitslagen, zie hier.

One Reply to “DES op stoom in Gelderse Hoofdklasse”

 1. mooie overwinning van ons team!
  Timmer blijft winnen.
  sander laat zien een “lunters hart” te hebben!
  en wint gewoon van Beeke.
  Familie Lammers 4 points.
  De bosjes twee en de teamleider een 0
  toch een lekker jagermeistertje gedronken op de
  winst van D.E.S.

Gesloten voor reacties.