DES nipt te sterk voor DZW

9 jan

Het dit seizoen wisselvallig presterende provinciale hoofdklasseteam van damvereniging Door Eendracht Sterk uit Lunteren heeft thuis een nipte overwinning weten te boeken op Damvereniging Zutphen/Warnsveld. Voor de Lunteranen betekende dit een sprong in het klassement, naar het linkerrijtje. De bezoekers uit Zutphen en omgeving werden dieper in de degradatiezorgen geduwd.

De wedstrijd begon met twee vlotte overwinningen voor DES. Arjen Timmer kreeg al snel de mogelijkheid in de schoot geworpen om via een thematisch dubbeloffer schijfwinst af te dwingen. De kopman van DZW liet het zich verder niet meer bewijzen en gaf al na zo’n drie kwartier spelen op. Aldert van Eck won ook met gemak van invaller Willy Kral. Het leek met deze vroege 4-0 voorsprong een makkelijke wedstrijd te worden, maar dat viel tegen.

Harmjan Lammers speelde tegen de sterke Nina Hoekman een prima partij. Hij verkreeg eenvoudig voordeel in een principiële partij met een hoge actieve randschijf voor Lammers. Onder tijdsdruk kreeg hij echter alsnog het deksel op zijn neus, toen hij het enige plan dat Hoekman nog uit haar hoed wist te toveren niet op tijd onderkende. Ondertussen was Arno Bos ook al in de problemen geraakt tegen Henk Klein Kranenbarg. Hij liep in een simpel damzetje, maar op karakter knokte hij zich nog naar een puntendeling. Tussenstand 5-3 in het voordeel van DES.

Dik van Roekel stond in het late middenspel met de rug tegen de muur tegen Henk Groen, maar koelbloedig wikkelde hij alsnog af naar remise. Arwin Lammers daarentegen had zijn tegenstander Rob Kampman zwaar onder druk weten te zetten, maar hier sloeg het voordeel ook niet door en bleef het bij een puntendeling. Sander Neutel kwam enkele malen goed weg in zijn partij tegen Simon Wiersma en hij mocht zijn handen dan ook dichtknijpen met een punt.

Jacco Bos probeerde bij een 8-6 tussenstand nog met enkele verwoede pogingen om de marge wat te vergroten. Zijn tegenstander, de ervaren Dick Halma, gaf echter geen krimp in een ogenschijnlijk heel zwaar te verdedigen stand. Uiteindelijk berustte Bos in remise, zodat de einstand 9-7 in het voordeel van DES eindigde.

Meer gedetailleerde uitslagen: http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=1&Id=2877&jr=13

One Reply to “DES nipt te sterk voor DZW”

  1. Speelde zij zo sterk of wij zo …..?
    Was in iedergeval een leuke sportieve wedstrijd
    De bitterballen, kaasblokken en worst smaakte weer goed

Gesloten voor reacties.