DES Lunteren kan niet stunten

16 jan

Waar het vorig jaar won van koploper Huissen kon DES Lunteren donderdagavond niet voor een stunt zorgen. Om half twaalf vertrokken de auto’s uit Huissen en stond er een 12-4 nederlaag op papier.

De wedstrijd was na 5 uitslagen al beslist. Huissen stond toen al voor met 9-1.Op bord acht verloor invaller Bram Cysouw van Remco Vredenberg. Bram kwam een schijf achter en kon daarna vlot opgeven. Harmjan Lammers mocht weer aantreden tegen Maarten Linssen. In de landelijke Ereklasse speelden de spelers na een saaie partij remise. Ook ditmaal werd het remise, maar werd er een mooie aanvallende partij gespeeld. Harmjan nam de aanval en Linssen probeerde deze aanval te omsingelen. Geen van beide spelers kon een winnend plan bedenken en daarom besloten ze om de handen te schudden voor gelijkspel.

Broertje Arwin Lammers probeerde de aanval van Joost Hendriksen te omsingelen, kwam ver, maar nam de verkeerde voortzetting op zet 46 en kon 6 zetten later opgeven, nadat Joost Hendriksen een winnende combinatie uithaalde in tijdnoot van Arwin. Speelde Arwin op zet 46 zijn schijf de andere kant op was de partij waarschijnlijk in remise geëindigd.

Ook Sander Neutel kon het niet bolwerken tegen één van de toppers van Huissen. Tegen Geert van Aalten werd lang weerstand geboden en leek Sander zelfs goed te staan, maar door een fraaie combinatie later in de partij kon Sander opgeven. Jaap Heij speelde een degelijke partij tegen Emiel Leijser, maar ging te graag naar voren. tegenstander Leijser kon de stand van Jaap vastzetten en zelf doorbreken op de andere zwakke vleugel van Jaap. Zo kon ook Jaap zijn handen schudden en stond VBI Huissen met 9-1 voor tegen DES Lunteren.

De laatste drie partijen eindigden allemaal in een remise. Als eerste mocht Arjen Timmer de handen schudden met Jos Stokkel. Arjen kon goed tegenspel bieden tegen GMI Stokkel en kon zo na precies 50 zetten tekenen voor de remise.

Evert Evers speelde tegen Dirk Joosten. Evert Evers haalde een niet al te diepe, maar toch fraaie combinatie uit en leek de partij met gemak te gaan winnen. Helaas koos Evert niet de beste voortzetting en werd het een 6 om 3 eindspel in het voordeel van Evert. Dirk Joosten speelde dit goed uit en kon ook zijn bijdrage leveren aan de overwinning van Huissen.

Arno Bos speelde tegen Jan van Loenen jr. Arno kwam nadelig te staan, maar kon in een dun eindspel dam halen en de remise binnenslepen. Het laatste punt was binnen voor de 12-4 overwinning van DV VBI Huissen op DES Lunteren.

Lunteren blijft hiermee op de zesde plaats staan in de Gelderse Hoofdklasse, maar kan met een nederlaag zo in de onderste regionen terecht komen. Dinsdag 27 januari treft Lunteren thuis de nummer twee van de competitie WSDV Wageningen 1, die nog kans maakt op de hoofdprijs in deze competitie.

One Reply to “DES Lunteren kan niet stunten”

  1. Huissen 1 is de maatje te groot voor onze club.
    Volgende wedstrijd tegen de semi-profs van Wageningen.
    wellicht speelt Ton Sijbrands mee??

Gesloten voor reacties.