DES lijdt pijnlijke nederlaag

16 nov

Het eerste provinciale team van DES Lunteren, dat uitkomt in de Gelderse Hoofdklasse, heeft opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden. In en tegen streekgenoot Wageningen werd nipt verloren met 7-9. Alhoewel lange tijd een positieve tussenstand op het scorebord stond, viel het kwartje toch net weer de andere kant op. 

Kopman Arjen Timmer zette de Lunterse damformatie op een vroege voorsprong door de kopman van Wageningen, Mark Sanders, vlotjes weg te spelen aan het eerste bord. Van meet af aan speelde Timmer snel en agressief en in de vroege tijdnoodfase beging de Wageninger een kostbare fout. Jaap Heij consolideerde de voorsprong met een gelijkwaardige remise tegen Gerard Zijlema aan bord zeven. Hierna volgden ook remises van Aldert van Eck (tegen routinier Henk Kleinrensink) en Arwin Lammers (tegen de sterke jeugdspeler Jesse van Beek). Beide spelers zochten actief naar kansen, maar de tegenstanders hielden de boot af.

De cruciale partij was die van invaller Wijnand Voskuil. Hij had de hele partij voordeel tegen Jaap Vink, maar in de tijdnoodfase sloeg het volledig om. Wijnand kon de winst niet vinden, ging te lang door, en kreeg het spreekwoordelijke deksel op de neus. Arno Bos speelde een matige omsingelingspartij tegen Cor Langeveld en werd langzaam van het bord geduwd, waarmee DES opeens op een 5-7 achterstand stond. Harmjan Lammers verkeert nog in een vormcrisis, want ook tegen Wageninger Arie Janssen van Doorn kwam hij in de problemen. Koelbloedig wikkelde hij nog wel af naar remise.

Dik van Roekel speelde tot besluit een gelijkwaardige remise tegen Derk Kleinrensink. Ook hier gingen beide spelers er vol in, maar nergens werd het evenwicht echt verbroken. Door de nieuwe nederlaag staat DES op een troosteloze plek in de middenmoot. De volgende wedstrijd tegen PDC uit Putten dient dan ook gewonnen te worden om aansluiting te vinden bij de subtop.

2 Replies to “DES lijdt pijnlijke nederlaag

Gesloten voor reacties.