DES eindigt als tweede in Gelderse hoofdklasse

27 feb

Het provinciale team heeft de competitie afgesloten met een tweede plek. De laatste wedstrijd tegen DVV eindigde in een gelijkspel, waar beide teams mee konden leven. DES was door vakanties en verjaardagen verzwakt en stelde zo de tweede plek veilig terwijl het voor DVV net genoeg bleek te zijn voor handhaving. De helft van de Voorhuizense spelers speelt ook / heeft gespeeld in een landelijk team van DES, waardoor de spelers elkaar door en door kennen, maar waardoor ook de sfeer goed was en rustig de klok een paar minuten stil werd gezet om Sven Kramer van baan te zien wisselen.

Dik was als eerste klaar. Hij speelde een goed seizoen met een mooie plusscore maar gaf de punten nu wel heel makkelijk aan Jaap v Hierden Sr. De teamgenoten Arno en Henri deden elkaar niet veel pijn en besloten tot remise na een rustige klassieke partij. Hetzelfde beeld was te zien op het bord dat tussen de twee Jaap’s in lag. Aldert wilde graag topscoorder worden en moest daardoor sowieso een punt meer halen dan Erwin v Hierden. Hier slaagde hij in. Hij won van Geertjan vd Kuilen, die aan bord één was gezet om een puntje te scoren. Erwin kwam daarentegen niet verder dan remise tegen onze supersub Arjan v Galen, zijn kansrijke vier om vier, de overgebleven stand na een combinatie wist hij niet om te zetten in winst. Helaas voor Aldert won Rik Twilhaar van CTD een paar dagen later ook, zodat deze met de topscoorders-eer ging strijken. Omdat ook de partijen van Wijnand, Sander en de jonge invaller Dennis in remise eindigden werd de eindstand 8-8.

Zo vinden we onszelf dus terug om de tweede plek. Volgens mij voor het eerst in jaren dat DES weer een podiumplek haalt in de Gelderse hoofdklasse. De achterstand op kampioen WSDV is echter behoorlijk groot. Maar met het jeugdige team, dat steeds beter wordt gaan we volgend jaar opnieuw de aanval inzetten en is niks minder dat de titel de doelstelling.

Voor de eindstand en de persoonlijke scores: zie toernooibase.

3 Replies to “DES eindigt als tweede in Gelderse hoofdklasse

 1. Volgend jaar moeten we zeker voor het kampioenschap gaan!
  Hopelijk dan niet zoveel verjaardagen tijdens wedstrijden :P
  Wie degraderen er eigenlijk allemaal onderin?

 2. Brummen, Nijmegen en Lent 1

  Mogelijke nieuwkomers: D.C.Hengelo, Heteren of Groesbeek en De Kroonschijf of B.D.S.V.
  5 MAART eindronde rayon Noord te Uddel.

  We vieren alle verjaardagen volgend jaar gelijk met de laatste wedstrijd van het eerste!!
  Dan is iedereen aanwezig!!!

 3. Nou, tis toch nog een mooie podiumplek geworden en dat met zoveel verliespunten!!!

  Volgend jaar moeten we toch proberen wat minder punten te laten liggen. Maar goed, dan zijn we allemaal weer een jaar ervaring rijker, dus dat moet dan goed gaan komen en dan kunnen we zelfs boven Wageningen eindigen!

Gesloten voor reacties.