DES boekt reguliere overwinning op DCN

13 jan

In de achtste ronde van de Gelderse hoofdklasse moest aangetreden worden tegen het in degradatienood verkerende DCN. De Nijmegers hadden een sterke ploeg opgesteld, desondanks wist DES de beide punten te pakken.

Aldert kwam als snel eenvoudig een houtje voor, waarna het weinig moeite meer kostte beide punten binnen te halen en DES na net anderhalf uur spelen op voorsprong kwam. Topscoorder Arno Bos had het veel lastiger. Tegen de sterke Ladage kwam hij in flankspel terecht, waarbij zijn hele korte vleugel krachteloos bleef hangen. Dit kostte eerst een stuk, en later de partij. Dik van Roekel zette een spannende flankomsingeling op het bord. Via een fraaie combinatie kwam hij een stuk voor, maar de winst was nog niet zeker toen zijn tegenstander het niet meer zag zitten en opgaf. DCN vocht zich weer terug door een overwinning van damjournalist Anton Jansen op Berrian. Lange tijd stond de oudste Lammers broer heel goed, maar door een offertje werd hij in de war gebracht en vond onder druk van de klok de goede zetten niet meer.

Invaller Arjan van Galen bracht DES weer op voorsprong. Zijn tegenstander ruilde terug, ruilde terug en ruilde terug, waardoor Arjan een technisch drukstandje op het bord kreeg en feilloos de winst uitrekende. Arjen speelde een strategische partij tegen de Nijmeegse kopman van Marle. Alleen in het late middenspel werd het nog een beetje spannend maar Arjen wist de partij veilig de remisehaven in de loodsen. Sander Neutel deed zichzelf tekort door ook remise te spelen. Hij speelde een flankaanval fraai tegen, maar miste verschillende eenvoudige winsten. Harmjan zorgde voor een mooi slotakkoord tegen trainingsdeelnemer Jan Jacobs. Lange tijd leek er weinig aan de hand maar onder druk van de klok werd een voordelige vier om vier bereikt, die op zeer fraaie wijze naar de winst werd gerekend door Harmjan. Hij bracht de eindstand hierdoor op 10-6.

One Reply to “DES boekt reguliere overwinning op DCN”

  1. Volgens mij genoeg leuke fragmenten uit deze wedstrijd. Mijn twee om drie is niet zo boeiend maar de combinatie van Dik, het offer wat Berrian tegen kreeg en het rekenstandje van harmjan zijn interessant. Dus zet wat op het forum!!!

Gesloten voor reacties.