William verrast weer in OC!

28 sep

Gisteravond was het nog steeds iets te rustig op de clubavond van DES Lunteren. Gelukkig meldden de meeste verhinderde dammers zich netjes af, zodat vrij moeiteloos een leuk programma in elkaar gedraad kon worden. In groep B stonden twee krakers op het programma. Ries van Ee is niet in vorm en verloor kansloos van Jaap Veenendaal (in de navolgende vluggertjes was het krachtsverschil minder duidelijk, maar daar koop je niets voor…).

De andere kraker was William Garrits tegen Cees van Ee. Cees zocht voortdurend de aanval, maar William bleef geduldig omsingelen. De angel werd steeds weer uit de aanval van Cees getrokken, zodat het uiteindelijk remise-achtig werd. William werd opnieuw flink gecomplimenteerd met zijn goede spel. In de andere groep A won Berrian Lammers enigszins verrassend van Jaap Heij. Laatstgenoemde is de maand september uit vorm, hij overzag een niet al te moeilijke maar toch fraaie combinatie, maar in oktober zal Jaap zich van zijn goede kant laten zien. Heeft hij beloofd.

Dik van Roekel creëerde in de opening van zijn partij tegen Arjen Timmer vele spanningen. Op het moment toen hij had moéten vereenvoudigen, zette hij zijn risicovolle plan gewoon door. In combinatie met steeds oplopende tijdnood werd dit hem uiteindelijk fataal en kon Arjen weer twee punten bijschrijven bij zijn totaal. Aldert van Eck ten slotte speelde tegen Arwin Lammers. Laatstgenoemde had een scheve aanvalsstand op het bord gekregen, welke goed ‘omsingelbaar’ leek. Door een agressieve ruilmethode, alles naar voren!, ging de aanval van Arwin tóch steeds beter ‘lopen’. Aldert bleef echter koelbloedig en nam genoegen met remise.

Volgende week dinsdag zullen er iets minder partijen gespeeld worden voor de OC, dit in verband met provinciale wedstrijden tegen respectievelijk PDC Putten 1 en DCE Ederveen 2.