Veel beslissingen in OC

30 mrt

Er vielen afgelopen dinsdagavond veel beslissingen in de onderlinge competitie van DES Lunteren. Al was niet iedereen aanwezig, toch was het gezellig druk deze avond. De uitslag van de partij tussen Cees van Ee en Jaap Veenendaal is voor de competitieleider nog ongewis, aangezien zij om de vijf zetten een half uur rookpauze inlasten. Om twaalf uur was er nog geen beslissing. De overige partijen waren spannend te noemen, en eindigden gelukkig wel eerder.

Melanie Voskuil won relatief eenvoudig van Elco Blankestijn. In het middenspel kwam ze simpel twee schijven voor, waarna de overwinning een feit was. Het was een slechte avond voor de familie Blankestijn, want Kees verloor van Dennis Bos. Een dammetje + rondslag was voldoende voor winst van Bos. In groep B is Ries van Ee hard op weg om de titel te veroveren (in zijn eerste jaar terug bij DES!). Hij won in een moeilijk eindspel nog van William Garrits. Laatstgenoemde kon dus echter wéér tevreden zijn over zijn vertoonde spel. Jan Heij kwam een schijf voor tegen Wil van Voorthuizen, maar hij liet haar nog ontsnappen naar remise.

In groep A nam Arjen Timmer de leiding. In een spannende partij tegen Sander Neutel werd het evenwicht vrijwel nergens echt verbroken, maar op het laatst blunderde Neutel, zodat Timmer een winnende doorbraak kon nemen. Arno Bos won z’n eerste partij in deze groepsfase, en wel van mede-Edervener Dik van Roekel. In een niet-alledaagse partij (alhoewel, voor beide spelers was het zo abnormaal nog niet…) rekende Arno net iets beter dan Dik.

Volgende week staat het Gelderse Hoofdklasseduel DC Zevenaar – DES 1 op het programma, zodat er dan weinig wedstrijden zullen worden gespeeld voor de onderlinge.

One Reply to “Veel beslissingen in OC”

  1. de topper in groep 2 eindigde om 0.45 in remise tussen Jaap Veenendaal en Cees v.EE.

    Beide spelers hielden in een 2 0m 2 stand de partij op remise.

    gr jaap

Gesloten voor reacties.