Wisselend succes overige D.E.S.- teams

3 okt

Afgelopen zaterdag werden er nog drie wedstrijden gespeeld door de overige D.E.S.-teams. Het tweede team kende een onverwachte tegenvaller door het uitvallen van Jaap van Galen in de wedstrijd tegen het sterke EAD – Asten. Doordat ook Arno Bos en Johan Top niet van de partij waren werd het er niet gemakkelijker op. Gelukkig wisten de zeven overige dammers er toch een spannende wedstrijd van te maken en werd de wedstrijd nipt met 9-7 verloren. De vervangend teamleider Evert van de Pol en Jaap van Hierden sr ( opnieuw) zorgde voor de winstpartijen. De drie remises waren van Wim Lammers, Annemieke Stunnenberg en Henk Timmer. De twee nederlagen waren helaas voor Evert Evers, Richard Cousijnsen.

D.E.S. 3 wint ook tweede wedstrijd.

Het derde achttal is de competitie uitstekend begonnen. Vanmiddag was er op papier de zware thuiswedstrijd tegen Van Stight Thans 3. De wedstrijd begon mooi door een winstpartij van nestor Cees van den Bosch tegen de pas 88-jarige Bolderheij. Bram Cysouw kwam netjes remise overeen tegen Lansbergen. Arjan van Galen was dicht bij winst tegen Cees Romeijn maar moest in remise berusten. Hierna volgde er drie remises van Chris Versteegen, Jan Cysouw en Wim Schaafsma. De stand kwam helaas toch nog op 7-7 door een onverwachte nederlaag van Robbert Westerink aan bord 2. Robbert liep in een listig zetje en verloor hierna zijn partij. Marinus Willemsen zorgde ervoor dat de punten in Lunteren bleven. In een gecompliceerde stand koos T. Mous voor de verkeerde voortzetting en kon hierna gelijk de punten inleveren. De overwinning werd natuurlijk met gejuich gevierd door de overige spelers en reserves.

D.E.S. 4 houdt W.S.D.V. 4 netjes op 8-8

Het vierde achttal moest aantreden tegen W.S.D.V. 4. Dit team bestond uit geroutineerde spelers en enkele sterke jeugdspelers en zelf een Franse speler. Het werd een leuke wedstrijd waarbij beide clubs vol voor de winst gingen. Michel Hendriksen won fraai van Kees Maliepaard. Gerrit Alink liep in een klein zetje en dat betekende 2-2. Johan de Haas liet zien het dammen nog niet te zijn verleerd en won netjes aan bord 1 van Wim van Mourik. Levien Cysouw kon het lang volhouden tegen Michael Binato. In het dunne eindspel offerde Binato een schijf maar won hierna twee schijven en won zijn partij. Silas Schuitemaker behaalde een nette remise tegen Jeroen Gijsbert aan bord 8. Alex van Harn wist met hangen en wurgen ook het remise gaatje te vinden tegen damster Marjory Feijt. Frans Lamers en Thomas Middendorp behaalde ook allebei een mooie remise tegen Henk Hoksbergen en Cor Langeveld. De wedstrijd eindigde hierdoor in een mooie 8-8 uitslag. D.E.S.4 heeft hierdoor zijn eerste wedstrijdpunt binnen in de tweede klasse B.

Silas de topscoorder van D.E.S. 4 met 3 punten.