Wisselend succes DES – teams

14 jan

Vandaag begon naar een korte winterstop de landelijke competitie weer. Het eerste tiental was dichtbij een stunt tegen Damlust Gouda maar verloor ondanks een mooie winstpartij van Bert van Harten met 13-7 de wedstrijd. Gelukkig verloor de concurrent CTD ook waardoor de wedstrijd tegen hun over twee weken de beslissing moet brengen over handhaving of degardatie. Het tweede tiental is bezig met een mooie reeks en won vandaag overtuigend van de nummer 3 Brainsport Eindhoven met 5-11 De voorsprong van 0-8 stond op het scorebord door winstpartijen van Evert Evers, Richard Cousijnsen, Paul Wijninga en Jaap van Hierden sr. Hierna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en volgende er nog drie remises van Henk Timmer, Henri van Hierden en Michel Hendriksen jr. Teamleider Evert van de Pol moest als enigste de punten inleveren bij het jeugdtalent Alexei Osyanko. Door deze overwinning staat D.E.S 2 met 11 punten op een mooie tweede plaats in de eerste klasse C.

D.E.S. 3 pakt een belangrijk punt tegen Alblasserdam 1.

Het derde achttal moest het vandaag opnemen tegen de nummer 12 D.V. Alblasserdam. Toen de paring bekend was bleek dat alle beide partijen een even hoge rating hadden. D.E.S 3 had 8 punten en de tegenstander slechts twee. De wedstrijd ging gelijk op en de winstpartijen waren schaars. Wim Schaafsma had een mindere partij en verloor van Ruben Groenendijk. De overige spelers probeerde nog wel wat te forceren maar moesten allen met remise genoegen nemen. Topscoorder Arjan van Galen zag nog wel een klein kansje en won verrassend nog zijn partij tegen Rien Visser. De slotpartij van Cees van den Bosch eindigde ook in remise. De eindstand van deze wedstrijd eindigde hierdoor in een 8-8 gelijkspel. D.E.S. 3 heeft hierdoor een belangrijke puntje erbij in de sterke eerste klasse C.

D.E.S 4 nipt onderuit.

Het vierde achttal verloor helaas met 6-10 van VBI Huissen 3 Thomas Middendorp opende via een mooie damzetje de score voor D.E.S. 4 De jeugdspelers van D.E.S. en VBI speelde ook tegen elkaar. Beide wedstrijden eindigde in remise van Anton Huibers tegen Jelte Evers en van Silas Schuitemaker tegen Cas Schaapveld. Johan de Haas liep in een combinatie tegen de sterke dammer Ruud Kooter. Hierna volgde er twee remise van de Veenendaalers Frans Lamers en Gerrit Alink. Levien Cysouw maakte een foutje in het eindspel tegen de routinier Jos Lamers en dat betekende een 6-8 achterstand. Michel Hendriksen moest naar 5 uur de punten nog inleveren bij Paul Litjens.

Arjan van Galen wint en red een punt een voor D.E.S. 3

Anton en Silas houden de jeugdspelers van VBI op remise.