VBI Huissen 1 winnaar Crum-Niels damtoernooi in Huissen

9 sep

Vandaag werd er een sterk oefentoernooi gespeeld als voorbereiding op de a.s. bondscompetitie. In Huissen deden acht viertallen mee van diverse Gelderse damclubs aan het Crum – Niels damtoernooi. Damvereniging DES deed met twee viertallen mee maar dit jaarlijks terugkerende damtoernooi. Het eerste viertal begon wel sterk met 5 punten uit drie wedstrijden. Twee winstpartijen tegen Brummen (7-1) en 6-2 tegen DES 2.

In de derde ronde volgde een 4-4 gelijkspel tegen WSDV. Hierna volgde er een 3-5 nederlaag tegen CTD Arnhem. De 6-2 winst tegen de Dammers uit Oost was opnieuw een mooi resultaat. Hierna werd er twee keer oprij verloren van de beide teams van VBI Huissen. Huissen 1 was duidelijk een maatje te sterk en won met 8-0. De laatste wedstrijd was de rek er uit en verloor DES onnodig met 2-6 van Huissen 2. Het tweede viertal van DES behaalde uiteindelijk drie wedstrijdpunten. Dit mag een mooie prestatie worden genoemd van het gelegenheids viertal.

De winstpunten kwamen binnen tegen Brummen (6-2) en een fraai gelijkspel tegen Dammers uit Oost (4-4) DES 1 eindigde op een vierde plaats en DES 2 op een zeven plaats in Huissen. De winnaar werd VBI 1 met de spelers: A. Bajakin, G. Jansen. G. van Aalten en J. Stokkel. VBI 1 eindigde gelijk met het verrassend sterke CTD. De bordpunten gaven de beslissing in het voordeel van Huissen.