Topdag voor dammers van DES-Lunteren

27 apr

Waar vorig jaar weinigen zich plaatsen wisten vandaag zeven van de acht Lunterse dammers zich te plaatsen voor de halve finale sneldammen van Nederland. Alleen Wijnand Voskuil had zijn dag niet.

Wijnand deed vandaag mee in categorie B. Normaal gesproken doet hij toch mee om de bovenste plekken, maar vandaag werd hij slechts negentiende. 4 spelers plaatsten zich. Wijnand zat daar jammer genoeg niet bij. Uit 11 wedstrijden wist hij 10 punten te scoren. Daarmee werd hij gedeeld veertiende, maar op weerstand eindigde hij in de ranglijst op plek negentien.

Bij de junioren wist Arwin Lammers zijn titel voor het derde jaar op rij te halen. De junioren speelden een toernooi van elf rondes  en zaten gemixt met de spelers uit categorie A. Erwin van Hierden, uitkomend voor het eerste team van Lunteren landelijk wist zich met een vierde plaats te plaatsen voor het kampioenschap van Nederland. Arwin werd gedeeld negende, maar als junior wist hij op weerstandspunten Gerben van Steenbergen en Pepijn van de Brink boven zich te houden.

Ook de aspiranten speelden gemixt met een seniorenklasse. Zij speelden samen met categorie C. Melanie Voskuil wist knap derde te worden in deze gemixte klasse. Als aspirant behaalde zij de tweede plaats, net onder Thijs Vreugdenhil. Bram Cysouw wist derde bij de aspiranten te worden en mag dus ook deelnemen aan het Nederlands kampioenschap.

De pupillen speelden een rond toernooi. De Lunterse dammers Jeroen van de Brink, Johan Top en Jan Cysouw. Jeroen van de Brink werd gedeeld eerste, moest barrage spelen tegen het Puttense talent Tristan van der Velde. Na een snelle eerste barrage verloor Jeroen door een klein zetje. De tweede barrage moest de beslissing brengen. Deze keer dachten de beide spelers wel goed na en de partij eindigde in remise, waardoor Tristan van der Velde zich kampioen van Gelderland mag noemen. Jeroen werd knap tweede van Gelderland. Ook Johan Top en Jan Cysouw plaatsten zich voor de finale. Johan werd vijfde en Jan zesde. Precies genoeg voor een plaatsing voor de finale.

Bij de welpen had Lunteren één talent, Nathan van Galen. Nathan deed het hele toernooi mee voor de bovenste drie plaatsen. Vier rondes voor het einde konden nog vijf mensen eerste worden. Nathan zat hier ook bij. De laatste vier rondes werden helaas maar drie punten gehaald door het Lunterse talent, waardoor hij tekort kwam voor een podiumplaats. Toch kon hij terugkijken op een goed toernooi. Hij plaatste zich als zesde voor de finale van Nederland en mag daar zijn best doen voor het kampioenschap.

Bovendien was het een goede voorbereiding voor vier van de spelers van Lunteren. Jeroen van de Brink, Johan Top en Jan Cysouw spelen volgende week in Rijnsburg de finale van Nederland met gewoon dammen. Ze zijn allemaal geplaatst voor sneldammen, dus ook volgende week hebben we goede verwachtingen van ze voor de finale van Nederland gewoon dammen. Nathan van Galen mag volgende week aantreden bij de finale van Nederland voor welpen. In Gelderland werd hij eerste. In de finale zal hij zijn best gaan doen om bij de eerste drie te eindigen.

Lunteren kijkt dus terug op een goede dag dammen. Zeven Lunteranen plaatsten zich voor de finale van Nederland.

 

Uitslag

 

Categorie A + Junioren

1. Jos Stokkel 11-18

2. Geert van Aalten 11-17

3. Erik van de Weerdhof 11-16

4. Erwin van Hierden 11-14

11. Arwin Lammers 11-11

12. Gerben van Steenbergen 11-11

14. Pepijn van de Brink 11-11

 

 

Categorie B

1. Egbert Harkink 11-17

2. Remco Vredenberg 11-16

3. Erik ten Hagen 11-15

19. Wijnand Voskuil 11-10

 

Categorie C+ Aspiranten

1. Thijs Vreugdenhil 11-19

2. Wouter van de Berg 11-19

3. Melanie Voskuil 11-14

4. Bram Cysouw 11-13

5. Dinand Stegeman 11-13

10. Tom Knapen 11-12

 

Pupillen

1. Tristan van der Velde 11-19 (na barrage)

2. Jeroen van de Brink 11-19 (na barrage)

3. Bas van Vugt 11-17

5. Johan Top 11-14

6. Jan Cysouw 11-13

 

Welpen

1. Thiemo Swieringa 18-29

2. Machiel Weistra 18-26

3. Bryan van Alst 18-25

6. Nathan van Galen 18-22