Sinterklaasdammen

5 dec

Het was vrijdagavond een gezellige boel bij de damclub. De jeugdafdeling van D.E..S speelde in drie groepen een sneldamtoernooi. De dammers/sters werden getrakteerd op pepernoten en lekkere warme chocomelk. Er werd fanatiek gedamd door alle jeugdspelers.

Bij de aspiranten was de grote winnaar Levien Cysouw. Hij won alle zes wedstrijden in zijn poule. Silas Schuitemaker werd tweede met 8 punten. Bij de pupillen was de nieuwkomer Gerbert Beulenkamp goed op dreef en won alle vijf partijen. De nummer twee en drie waren hier Lynn Klop en Evert-Jan Beulenkamp.

Bij de welpen was Julian van ’t Goor de sterkste met 8 punten. David van Beek werd netjes tweede met 7 punten. De winnaar bij de Benjamins werd Robin Hooijer met 7 punten. Alle dammers ontvingen een mooie speculaaspop en nog enkele andere leuke prijzen.

Hierna gingen de senioren van D.E.S. aan de gang en speelde zeven rondes via het Zwitsers -systeem. Henk Klarenbeek was opnieuw de sterkte vanavond en behaalde een mooie score van 14 punten. De nummers twee en drie waren Bram Cysouw en Johan Top.

De winnaar van het sinterklaasdammen 2022 Henk Klarenbeek