Rik Twilhaar winnaar eerste damnacht DES Lunteren

14 jun

Vrijdagavond om kwart over tien werd het startschot gegeven voor de damnacht van DES Lunteren. Er hadden zich 28 dammers aangemeld voor deze damnacht georganiseerd door damclub DES. De spelers werden verdeeld over twee groepen. In de eerste groep speelde de dammers van de A en B categorie (16 spelers) eerst voorrondes van 15 wedstrijden. In de tweede groep waren er 12 dammers die een dubbele ronde speelde. In de loop van de nacht kregen alle deelnemers een nachtelijke maaltijd aangeboden. Na een warme kop soep en een broodje namen de spelers hun plaatsen weer in.

Na weer een aantal wedstrijden te hebben gespeeld werd er om kwart voor vijf een verloting gehouden. De prijzen waren weggegeven en het nachtdamtoernooi kon weer worden hervat. De categorieën A en B waren inmiddels klaar met de voorrondes. De finale ging om vijf uur van start. De categorieën A en B speelde apart een finale. De strijd ging in categorie A tussen Rik Twilhaar, Erwin van Hierden en Matthias de Kruijf. De onderlinge verschillen waren heel klein en in de loop van de ochtend begon de vermoeidheid toe te slaan.
Matthias haakte als eerste af en Erwin van Hierden verloor verrassend voor de twee keer van de Arnhemmer Rik Twilhaar. Erwin moest nu met tweede plaats genoegen nemen. Rik Twilhaar maakte geen fout meer en wist de eerste damnacht van Lunteren te winnen.

De winnaar van de B-categorie werd de talentvolle damster Laura Timmerman uit IJsselstein. Laura wist met sterk spel de andere dammers in deze groep op grote afstand te houden. De nummer twee werd hier John Folkers uit Raalte. De derde plaats ging naar de Barnevelder Jur van Ginkel.

In de categorie C was Willem Stunnenberg uit Bennekom goed op dreef en behaalde de eerste plaats met een mooie score van 38 punten door 16 keer te winnen en zes remise te spelen. De nummers twee en drie waren in deze categorie Gerrit Roeterink uit Laren en Bert Visbeen uit Melissant geworden. Een speler uit de C klasse was om 6 uur opeens verdwenen. Na ongeveer een uur werd hij teruggevonden. Hij kon de slaap toen niet meer overwinnen. Gelukkig hebben de overige 27 spelers het hele toernooi uitgespeeld. Rond 8 uur werd de prijsuitreiking verricht door de voorzitter van DES, Jaap Heij. Jaap bedankte iedereen voor de deelname aan het toernooi en hoopte dat er volgende jaar nog meer dammers meedoen uit de regio. De extra applaus was er voor de organisator en barman van de damnacht Jan Heij die de dammers had voorzien van alle hapjes en drankjes. Iedereen ging hierna vermoeid maar met een tevreden gevoel naar huis. Volgend jaar zal er zeker een vervolg komen op dit evenement!

One Reply to “Rik Twilhaar winnaar eerste damnacht DES Lunteren”

Gesloten voor reacties.