Nipt verlies D.E.S. 1 tegen Witte van Moort

27 okt

Lunterense dammers verliezen met kleine cijfers

De dammers van DES Lunteren mochten dit weekend afreizen richting het oosten naar het mooie Westerhaar. Daar trof men het sterke team Witte van Moort, welke al decennia lang meedraait in de top van de Ereklasse. Het krachtsverschil was op papier groot, maar daar was in de wedstrijd weinig van te merken. DES Lunteren speelde erg sterk, maar door een blunder van Erwin van Hierden werd toch met de kleinst mogelijke cijfers verloren: 11-9

Ronald van de Beek mocht het opnemen tegen de snel spelende Marino Barkel en leek voor een daverende verrassing te zorgen. “Ik stond nagenoeg gewonnen, maar door de enorme snelheid waarmee hij speelt, kon ik door mijn beperkte tijd de winst net niet vinden. Dat is wel balen”. Ook Stijn Overeem speelde goed tegen wereldtopper Virny, maar moest toch zijn meerdere erkennen. Daarna volgde twee sterke remises van Aldert van Eck en Mark Sanders. Met name eerstgenoemde leek op een overwinning af te stevenen, maar uiteindelijk bleek het net niet voldoende voor de winst.

De verrassing van de dag was de nederlaag van Erwin van Hierden tegen Herman Hilberink. “Ik stond in het middenspel erg goed, maar vergiste mij in een tijdelijk offer. Dit is verschrikkelijk balen.” Het bleef nog wel gelijk in materiaal, maar de overgebleven stand zette Hilberink vakkundig om in winst. Vervolgens kwamen er weer een paar puntendelingenop het uitslagbord. Knappe remises waren er van Harmjan Lammers en Arjen Timmer tegen de sterke Odin Mol en Jan van Dijk. Arjen Timmer kwam zelfs erg goed te staan, maar helaas was het niet voldoende voor de winst. Daarentegen mochten Arwin Lammers en Arno Bos blij zijn met een remise. In beide partijen ging de tegenstander nog erg lang door om de overgebleven 3 om 1 te winnen, maar ze slaagden hier niet in. Gelukkig werd de middag positief afgesloten door kopman Henk Klarenbeek. Henk speelt tot nu toe een goed seizoen en wist ook ditmaal te winnen. “Mijn strategie was identiek aan twee ronden geleden, en ja toen won ik ook. Lekker een beetje aanvallen en de tegenstander maar laten stuntelen.” grapt winnaar Klarenbeek.

Ondanks de nederlaag kan DES terug kijken op een goede wedstrijd. Dit biedt perspectief voor de Gelderse derby tegen CTD uit Arnhem over 14 dagen. De dammers uit Lunteren zijn klaar om nu ook overwinningen te boeken in de Ereklasse.

D.E.S. 2 blijft goed meedoen in de eerste klasse C.

Vanmiddag moest D.E.S. 2 het opnemen tegen het sterke Ons Genoegen 1 uit Utrecht.
Dit tiental had een puntje meer als D.E.S. 2 en is altijd moeilijk te verslaan.
De wedstrijd begon ongelukkig door een foutieve zet van teamleider Evert van de Pol wat hem een schijf kostte tegen Peter Meijler.
Een mooie opsteker was de mooie winstpartij van Jan Lammers aan bord 1 tegen Cock van Wijk. Henk Timmer vergrootte de voorsprong
door netjes te winnen aan bord 10 van Morssink.
Hierna ging het lange tijd op en neer tussen beide teams met nog wat voordeel voor het Lunterse tiental.
AL de zeven partijen eindigde in remise waardoor het verschil twee punten bleef in het voordeel van D.E.S.2.
Door deze mooie overwinning stijgt D.E.S. naar het linker rijtje in de eerste klasse C met een mooie score van 6 punten uit 4 rondes.
Ons Genoegen Utrecht – DES Lunteren 2 9 – 11
Cock van Wijk (1202) – Jan Lammers (1173) 0 – 2 1
Auke Zijlstra (1202) – Coen Bommel (1186) 1 – 1 7
Arne van Mourik (1252) – Henri van Hierden (1158) 1 – 1 10
Alfons Ottink (1291) – Wim Lammers (1134) 1 – 1 8
Peter Meijler (1129) – Evert van de Pol (1116) 2 – 0 3
Toys Sheoratan (1101) – Gerrit Stunnenberg (1129) 1 – 1 9
Lex van Amerongen (1088)- Jaap Heij (1054) 1 – 1 6
Lucien Farzan (1071) – Johan Top (1120) 1 – 1 4

Wim Vlooswijk (1100) – Bram Cysouw (982) 1 – 1 5
Gerard Morsink (953) – Henk Timmer (1096) 0 – 2 2

2 Replies to “Nipt verlies D.E.S. 1 tegen Witte van Moort

  1. klopt Alex,
    i.v.m. het een overlijden van lid van D.E.Z. Laren.
    De wedstrijd wordt zaterdag 3 november gespeeld

Gesloten voor reacties.