Matthias de Kruijf opnieuw winnaar damnacht van Lunteren

25 jun
gezellige avond uitje
gezellige avond uit de familie  van Diggele.
de deelnemers aan het sneldammen
de deelnemers aan het sneldammen
de prijswinnaars
de prijswinnaars
de winnaar van de damnacht  Matthias de Kruijf
de winnaar van de damnacht Matthias de Kruijf

Matthias de Kruijf is er opnieuw in geslaagd om de damnacht van DES Lunteren te winnen. Er hadden zich 24 dammers opgegeven voor deze damnacht en daarom werd er besloten om een rondtoernooi te spelen.

De twee favorieten Erwin van Hierden uit Voorthuizen en Matthias de Kruijf uit Barneveld gaven elkaar geen duimbreed toe. De onderlinge ontmoeting eindigde ook in remise. Beide spelers hadden bij het ingaan van de laatste ronde 42 punten uit 22 wedstrijden. Matthias won volgens verwachting van Erwin Jochemsen. Erwin van Hierden beet zich stuk op Bert Visbeen uit Melissant. Erwin kwam niet verder dan remise en dat betekende een verrassend einde van het toernooi. Matthias kwam nu op 44 punten en wist hiermee voor de derde keer de damnacht te winnen 2013 -2015 en 2016

de prijzen tafel
de prijzen tafel

Erwin van Hierden moest zich nu de tevreden met een tweede plaats. De overige winnaars van de damnacht waren; Evert v.d. Pol 1e klasse. In de tweede klasse eindigde Dennis Bos en Erwin Jochemsen samen bovenaan. De beslissingswedstrijden eindigde ook in remise. De twee dammers deelde daarom de geldprijzen. De prijsuitreiking werd verricht door de organisator van de damnacht Jan Heij.

De voorzitter Jaap Heij bedankte de dammers en de organisatie voor een enorme inzet. De speciaal dankwoord was er voor de Pieta van Diggele die had meegeholpen met de nachtelijke maaltijd voor de dammers. De verloting was mede door het beschikbaar stellen van de prijzen door de Lunterse Middenstand een succes. Met deze geslaagde damactiviteit sluit damclub DES het seizoen 2015-2016 af.

One Reply to “Matthias de Kruijf opnieuw winnaar damnacht van Lunteren”

Gesloten voor reacties.