Lunteren domineert bij Rabobank toernooi

17 sep

DES-Lunteren domineerde gisterenavond in het open kampioenschap van Ede, het Rabobank toernooi. van de 10 geldprijzen waren er 5 voor Lunteren.

In de hoofdklasse was Arjen Timmer de grote winnaar. 7 partijen werden gewonnen en slechts één partij eindigde in remise. Hij won er enkele met wat mazzel, maar dat hoort bij sneldammen. Alleen Arwin Lammers wist een punt van hem af te pakken, de enige partij volgens Arjen waarin hij echt gewonnen stond. De andere favoriet in de hoofdklasse Harmjan Lammers werd verslagen en zo eindigde Arjen Timmer met 3 punten voorsprong op plek 1. De strijd om plek twee ging tussen de gebroeders Lammers. Harmjan won van Arwin, waardoor hij een punt voorliep. Arwin probeerde dit gat dicht te slaan, maar telkens als Arwin won, won Harmjan ook. Hierdoor werd Harmjan Lammers tweede in het toernooi en zijn broertje Arwin derde.

In de eerste klasse was Jaap Heij de man van de avond. Hij hield de hele avond de stand van het toernooi bij. Printte het nieuwe rooster uit, voerde de uitslagen in en was zo de hele avond druk. Uiteraard kon hij ook nog meespelen in het toernooi. En dit was niet voor niks. Jaap pakte vroeg de leiding in de eerste klasse, verloor nog wel van nummer 1-3 van de hoofdklasse, maar wist toch eerste te worden. Tweede plaats was voor de man uit Berg en Ambacht, Cees Kentie. Cees is nog steeds fanatiek in het damspelletje en dat werd gisteravond, tot genoegen van iedereen, beloond. Wijnand Voskuil werd derde en zo pakte de Lunteranen weer twee plekken op het podium.

De tweede klasse was een leuk toernooi met veel verschillende soorten dammers. Huisdammers en dammers met een te lage rating voor de eerste klasse. Melanie Voskuil wilde dit jaar haar eerste plaats van vorig jaar evenaren. En dat gebeurde ook. Melanie eindigde na acht rondes op de eerste plek en mocht zo als derde lid van Lunteren de eerste plek behalen in het Rabobank toernooi van 2013.

Voor Lunteren een mooie avond. 5 van de 10 geldprijzen. 6 van de 9 podiumplekken. Mooier kon het haast niet voor de dammers uit Lunteren. Volgend jaar hoopt de Kroonschijf weer op een mooi toernooi met veel dammers. Toch hopen ze wel op meer dammers in de hoofdklasse.