KvG sneldammen 2009

30 mrt

Afgelopen zaterdag 28 maart 2009 werd in Harderwijk het Gelders Kampioenschap sneldammen gehouden. DES was ter plaatse met een grote afvaardiging van voornamelijk jeugdige spelers. Een overzicht van de resultaten.

Categorie A: Soms heb je van die dagen dat alles meezit. Dat tegenstanders in simpele zetjes lopen terwijl er niets aan de hand is. Arjen Timmer had zo’n dag en werd verrassend derde. Hiermee plaatste hij zich voor het NK. Aldert van Eck en Erwin van Hierden hadden een wisselvallige dag en eindigden tegenvallend in de middenmoot met een 50%-score.

Categorie B: Een categorie waar veel DES-2 spelers in speelden. Henri van Hierden werd sterk tweede en plaatste zich voor het NK. Ook Wim Lammers, papa van, deed dit met een goede vierde plaats. Henk Timmer en Jaap van Hierden sr. konden helaas geen potten breken.

Categorie C: Berrian Lammers plaatste zich met een verdienstelijke vierde plaats voor het NK. Als hij de laatste ronde had gewonnen, was hij zelfs eerste geworden. Helaas mocht het niet zo zijn, maar op het NK gaat Berrian voor een podiumplaats. Michel Hendriksen (van DES-3) plaatste zich helaas niet.

Junioren: Matthias de Kruijf liet hier weer zien dat hij een sneldammer pur sang is, door de eerste plaats te veroveren. Harmjan Lammers haalde ook het NK, na eindeloze barrages werd hij vierde.

Aspiranten: Arwin Lammers en Henk Jongbloed plaatsten zich overtuigend voor het NK, via een degelijke vierde en vijfde plaats. De vierde plaats van Arwin kon niet anders, want elk lid van de Lammersfamilie behaalde afgelopen zaterdag een vierde plaats. Op het NK gaan ze natuurlijk alle vier voor een podiumplaats! Gerwin Schimmel kwam helaas net iets te kort om zich eveneens te plaatsen.

Pupillen: Larissa Schimmel en Gerlinda Schaafsma plaatsten zich bij de pupillen voor het NK sneldammen. Zij eindigden in de subtop. Dennis Bos hield zich teveel met andere dingen bezig en kwam daardoor net een paar puntjes tekort voor plaatsing.

Welpen: Melanie Voskuil was onnavolgbaar bij de jongste categorie. Ze won al haar partijen en gaat zeker voor een podiumplaats op het NK. Ook William van Eck plaatste zich door goed als vijfde te eindigen. Jeroen van de Brink is pas een aantal weken lid van de damclub. Hij speelde echter erg goed, maar haalde een paar punten te weinig om zich te plaatsen.

Al met al kan damvereniging DES terugzien op een geslaagd kampioenschap. Er werden heel wat plaatsingsbewijzen in de wacht gesleept. Op 13 juni wordt het NK sneldammen in Utrecht gehouden.