Huisdamtoernooi D.E.S.

10 feb

Vrijdagavond deden er maar liefst 21 dammers mee aan het huisdamtoernooi van D.E.S. – Lunteren. De huisdammers waren in twee groepen verdeeld. Dit was vooral leuk voor de jonge dammers van de familie Willemsen die weer massaal aanwezig waren. De oud- leden van D.E.S. en een paar sterke jeugdspelers zaten in Groep B. Er werd fanatiek maar sportief gestreden tussen de jeugdige dammers en de senioren.

Dat maakt dammen zo leuk, jong en oud tegen elkaar.

Jada werd netjes vierde in groep A.

In de groep A werden er veel remises genoteerd. De plek om de bovenste plaatsen ging tussen Josh en Boris. In de vijfde ronde won Josh zijn partij tegen Boris en kwam hiermee op kop in Groep A. De laatste ronde wonnen beide spelers zodat de stand hetzelfde bleef. Een mooie derde plaats was er voor de jonge benjamin Xander met 6 punten.

De drie prijswinnaars in Groep A.

In groep B was de jeugdspeler Ruben Mekke goed op dreef en won vier rondes achter elkaar. In de laatste ronde verloor Ruben verrassend van Gregory en werd het nog even spannend. De concurrentie Anton Huibers sr en Harm Dirksen volgde goed maar speelde tegen elkaar remise. De oud-leden Tina Willemsen en good-old Cees Blankestijn scoorde allebei 6 punten.

De winnaar Ruben Mekke en nummer twee Anton Huibers sr.

De hele avond werden de huisdammers op lekkere hapjes getrakteerd gemaakt door Jorieke Heij. De dammers gingen allemaal met tevreden gevoel en een mooi prijsje naar huis. Damclub D.E.S. kan weer terugkijken op een geslaagd en gezellig huisdamtoernooi.