Harmjan Lammers opnieuw damkampioen van gemeente Ede

17 apr

Dit jaar werd in Ederveen het edes damkampioenschap afgewerkt. Er deden 40 dammers van de verschillende damclubs uit gemeente Ede mee. (D.C.E.-Ederveen, B.D.V. – Bennekom, DES Lunteren en De Kroonschijf – Ede. Harmjan Lammers is er door een uitstekende tweede damavond opnieuw in geslaagd om damkampioen van de gemeente Ede te worden. Op de eerste avond had de dammer van DES Lunteren slechts 8 punten uit zeven rondes behaald. De twee sneldamavond had Harmjan de juiste vorm en behaalde hij 13 punten uit zeven rondes.

De overige concurrenten lieten allemaal tegen elkaar punten liggen. De nummer twee werd de Lunteraan Wijnand Voskuil met 3 punten achterstand. De nummer drie werd Dik van Roekel uit Ederveen met 15 punten.
In de eerste klasse was er zelf een barrage nodig om de kampioen aan te wijzen. De Kroonschijf speler Frans Elbertsen en Jan v.d.Klift eindigde gelijk bovenaan met 19 punten uit 13 wedstrijden. De beslissingswedstrijd werd gewonnen door de Edenaar Frans Elbertsen. De derde plaats ging naar Erwin Jochemsen die in een beslissingswedstrijd Henk Brouwer versloeg.
In de tweede klasse won de lunterse damster Melanie Voskuil voor de derde keer oprij het toernooi.
Hierdoor mag Melanie de mooie wisselbeker definitief in haar bezit houden. De nummer twee en drie waren op ruime achterstand de Ederveense dammers Henk Donkelaar en Henk Zuidland. Bij de huisdammers was het een Ederveens onder onsje. De nog jonge dammer Gerald Teunissen was de sterkste met een mooie score van 21 punten De tweede plaats ging naar Jan Budding met 19 punten. De derde beker was een prooi voor Geurt Bouw met 18 punten.

De prijsuitreiking werd verricht door twee medewerkers André Makkenze en André Bosch namens de hoofdsponsor van het damtoernooi Jac Hensen. Damclub D.C.E. hield nog een grote verloting waarbij door de middenstand van Ederveen weer mooie prijzen beschikbaar waren gesteld. De voorzitter van D.C.E Ben van Beek bedankte de deelnemers en sponsors voor hun medewerking aan het opnieuw geslaagde edes damkampioenschap. Volgend jaar wordt bij DES Lunteren het volgende edes kampioenschap gehouden.