Finale plaatsen voor De Ruitenbeekschool

17 apr

Afgelopen zaterdag werden in diverse plaatsen in Nederland de halve finale schooldammen gehouden voor de groepen 7-8 en 5-6. Er deden drie teams mee van de Lunterse scholen: Ruitenbeek 7-8 De Bron 7-8 en Ruitenbeek groep 5-6. De Ruitenbeek en De Bron waren ingedeeld in de Baarn. Deze groep bestond uit 18 teams waarbij er negen rondes via het Zwitsers systeem gespeeld werden. Beide teams deden uitstekend hun best maar merkte dat de andere scholen ook veel geoefend hadden. De Bron moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 10 e plaats. Het team was toch zover gekomen en kan terugkijken op een aantal mooie toernooien.

Hieronder het team van De Bron:

Het team van De Ruitenbeek speelde een sterk toernooi en bleef lange tijd meedoen om de bovenste plaatsen. De eindscore van 12 punten uit 8 rondes leverde een mooie derde plaats op en plaatsing voor de landelijke schooldamfinale op 13 mei in Hoornaar. De vier toppers van de Ruitenbeek waren: Evert-Jan en Gerbert Beulenkamp, Jan Achterstraat en Roan van Beek. Ook wil ik de ouders van beide scholen bedanken voor de begeleiding en ondersteuning van de teams.

Ruitenbeek welpen netjes vierde

Het viertal van De Ruitenbeek moest voor de halve finale naar Heerde. Het jonge viertal moest maar liefst 10 rondes spelen tegen andere scholen. De Ruitenbeek deed netjes mee en stond de hele dag op een 3e/ 4e plaats. Er werden zes mooie overwinningen behaald. De laatste ronde was de pap op en verloren ze nipt met 5-3 waardoor ze zakte naar de 4e plaats. Dit was echter nog genoeg om zich te plaatsen voor de landelijke finale op 13 mei in Reeuwijk. Voor het succesvolle team speelde: Robert Kieft – Isa van de Steeg – David van Beek en Julian van ’t Goor.

De komende maand kunnen we nog veel oefenen met de jeugd voor de schooldamfinale van zaterdag 13 mei.