Familie Lammers opnieuw allemaal vierde

1 apr

Net als vorig jaar eindigden de gebroeders Lammers allemaal op de vierde plek op het Gelders kampioenschap sneldammen. Een kort verslagje:

Categorie B

In categorie B werd er door beide van Hierden’s een mooi resultaat neergezet. Henri van Hierden werd tweede in deze poule 1 puntje achter Wageninger Hans Kromhout. Jaap van Hierden (sr) werd knap vierde met evenveel punten als de nummer drie, Egbert Harkink. Beide spelers mogen zich op het NK melden om de strijd met de andere landelijke B-spelers te meten.

Categorie C

In deze categorie deden twee DES-spelers mee, namelijk Michel Hendriksen en Berrian Lammers.

Het bleek al vrij snel dat Frank ten Hagen in deze klasse op de titel leek af te stormen. Toch werd het in de laatste rondes nog spannend en konden zowel Michel Hendriksen(derde) als Henk Brouwer(tweede) nog aanspraak maken op de titel. Helaas voor hen, verloor Frank geen punten meer en moesten ze genoegen nemen met de podiumplekken twee en drie.

Berrian Lammers speelde een sterk ochtendprogramma en kon goed in de voetsporen van de mede titelkandidaten blijven, helaas liet hij ’s middags veel punten liggen tegen de minder sterke spelers en plaatste hij zich als vierde en laatste ook voor het NK sneldammen. Voor deze plaatsing gin een spannende barrage tegen Herman Beuzel vooraf. Berrian gaat proberen om dit jaar de A-groep van de C-categorie te halen, nadat hij in voorgaande twee edities de B en C-groep wist te winnen.

Junioren

De vrouwen, de spelers van categorie D en de junioren zaten bij elkaar in een groep. Het was vooraf dus ook al wel verwacht dat een junior deze poule zou gaan winnen, maar de grote vraag was Wie?

De eerste paar rondes moesten de meeste junioren tegen elkaar spelen. Dit zorgde ervoor dat er maar weinig leuke wedstrijden over bleven voor het middagprogramma.
Bijna elke speler verloor wel ergens een punt waardoor het spannend bleef tot op het laatste moment.

Na de helft van de rondes gespeeld te hebben was het al wel duidelijk wie er gingen strijden om de plaatsen 1 t/m 4. Hierbij was Dirk Joosten uiteindelijk het meest succesvol en won de titel. De taaie speler Jesse van Beek eindigde op een fraaie tweede plaats. Derde werd Derk-Jan Riesthuis de speler, die eigenlijk bijna het hele toernooi op kop had gestaan, maar toch niet met de druk om kon gaan. Harmjan Lammes werd vierde en heeft zich daardoor ook geplaatst voor de finale.

Aspiranten

Bij de Aspiranten streden 3 DES-spelers om de plaatsing voor het NK-sneldammen en natuurlijk ook voor een top drie klassering. Henk Jongbloed en Arwin Lammers begonnen de eerste 4-5 partijen ongeslagen en gingen zo alleen aan kop. Helaas begonnen beide spelers daarna punten te verliezen waardoor ze zakten in de tussenstand. Gelukkig plaatste Arwin Lammers (vierde plaats) en Henk Jongbloed (6e plaats) zich voor het NK-sneldammen en gaan ze meestrijden om een podiumplek.

Dennis Bos speelde ook een goedtoernooi en wist van veel titelkandidaten een puntje af te snoepen. Zowel Pepijn van den Brink, Tim Vermeulen en Arwin Lammers konden niet van Dennis winnen. Jammer genoeg voor Dennis speelde hij tegen de mindere sterke tegenstanders wisselvallig en kon zich net niet plaatsen voor het NK. Een punt meer was genoeg voor een barrage met Niek van Zoelen en Mark Looman om de laatste NK-ticket te bemachtigen.