DES speler Wim Lammers zilver op NK sneldammen

20 jun

LUNTEREN – De bij ereklasser DES spelende Wim Lammers heeft bij het persoonlijk sneldamkampioenschap van Nederland een prima prestatie geleverd. In de B-Categorie, net onder de topklasse, wist Wim Lammers beslag te leggen op het zilver.Het was toch een succesvolle dag voor het Lunterse DES. Zeven spelers haalden de sneldamfinale. Daarnaast werd bekend dat de jeugdige Lunterse Melanie Voskuil, tweede op het NK welpen 2011, Nederland op het EK mag vertegenwoordigen. Dat toernooi wordt gehouden van 1 tot en met 8 augustus in Tallinn (Estland).

In de B- categorie B (rating tot 1100) wisten de DES spelers Wim Lammers en Wijnand Voskuil zich via de voorronden voor de finalegroep te plaatsen. Lammers scoorde in de voorronden zes punten. Net genoeg voor plaatsing. Voskuil plaatste zich wat overtuigender met negen uit vijf.

 

Maar in de finale waren de rollen omgedraaid. Wim Lammers zette al in de eerste ronde de toon door zijn clubgenoot Wijnand Voskuil te verslaan. Na nog drie zeges werd twee maal remise gespeeld. Maar tegen de latere winnaar Bart van Geel vond Lammers zijn Waterloo. Lammers was met zijn tweede plaats tevreden. Ook Voskuil, die tegen Lammers en van Geel met een nederlaag van start ging, leek nog lang kansrijk op eremetaal. Mar liet zich in de laatste ronde verrassen door Niels Meijer. De ondankbare vierde plaats was zijn lot.

Bij de junioren behaalde Harmjan Lammers een achtste plaats in de finale groep A. Hij speelde zes keer gelijk en verloor slechts een partij. Het was voor de familie Lammers toch wel een goede dam dag. Arwin Lammers wist ook de finalegroep bij de Aspiranten te halen. Daarin speelde de jeugdige Lammers wat te wisselvallig. Met zes punten werd een zesde plaats bereikt.

Bij de Welpen kwamen de Lunterse talenten Jeroen van de Brink, Biense Wielsta en Martine Teunissen in actie. Jeroen van de Brink eindigde in de finale groep op een gedeelde derde plaats. De beslissingswedstrijd tegen Jorne Huiting ging verloren. En daarmee een medaille. Biense Wielstra eindigde als zevende en Martine Teunissen in de middenmoot.

Melanie Voskuil trad aan in de Pupillengroep. Na de voorronden kwam Melanie een punt tekort om zich in de finalegroep te plaatsen. Maar in de B-finale nam zijn revanche In een ongenaakbare stijl wist de jeugdige Lunterse met dertien punten uit zeven wedstrijden de eerste prijs binnen te slepen. Zij zag dit toernooi als een goede voorbereiding op het komende EK in Estland.

bron: www.edestad.nl