DES Lunteren leidt na overwinning op Nijverdal

21 dec

Voorafgaand aan ronde 6 van de Nationale Clubcompetitie stonden er 4 teams bovenaan in het klassement: Damcombinatie Fryslân, DES Lunteren, DV VBI Huissen 2 en DIOS Achterhoek. Damcombinatie Fryslân ging op bezoek bij één van de medekoplopers, DV VBI Huissen 2. DIOS Achterhoek trof middenmoter Het Noorden en DES Lunteren mocht thuis aantreden tegen middenmoter Nijverdal. Het beloofde dus een spannende dag te worden in de hoofdklasse A.

Snelle overwinningen
De jongste speler van DES Lunteren 1, Stijn Overeem, opende de score door een snelle overwinning op Jan Boender. In een toch al voordelige stand won hij door een eenvoudige combinatie. Overeem na afloop: “ook combinaties spelen een belangrijke rol in het damspel”. Dat bleek maar weer in de partij van Lunteraan Harmjan Lammers. In een poging schijfverlies te voorkomen liep ook zijn tegenstander in eenvoudige combinatie: 4-0. Om te winnen hoef je natuurlijk niet per se een combinatie uit te halen. Teamleider Erwin van Hierden had een gelijkwaardige stand, maar doordat zijn tegenstander in het middenspel bij slagkeus de verkeerde kant op sloeg, kon hij opeens een schijf en later de partij winnen: 6-0. 

Gelijkspelen
De reeks overwinningen werd gevolgd door een serie remises. Mark Sanders trof in Rienk van Marle een sterkere tegenstander, maar behield keurig het evenwicht. Peter Hoogteijling en Laura Timmerman speelden beiden tegen een op papier zwakkere tegenstander en kregen beiden voordeel. De Nijverdallers Michel Koop en Harrie Hoonhorst respectievelijk wisten beiden echter netjes te verdedigen en zo de remise af te dwingen. Ronald van de Beek en Bill Neven tekende even later ook de vrede, na een partij waarin het evenwicht nauwelijks verbroken werd: 10-4.

Eindoverwinning
Nog één punt was nodig voor de eindoverwinning en met de stand op de borden in de laatste 3 partijen maakte niemand zich zorgen of dit wel ging lukken. Invaller Arjan van Galen kreeg een mooie flankaanval op het bord en breidde zijn voordeel beetje bij beetje uit, wat leidde tot een fraaie overwinning én de teamoverwinning. Ook Arno Bos was vandaag weer een dagje terug in het eerste team van DES en liet zien dat hij het zeker nog niet verleerd is. Toen zijn tegenstander verzuimde remise te maken, wist hij de partij soepel in winst om te zetten: 14-4. De partij die als laatste afgelopen was, was ook meteen de spannendste. Zoals wij van hem gewend zijn ging Arwin Lammers ook vandaag de spanningen niet uit de weg. Hij kreeg voordeel bij het tegenspelen van een flankaanval en had heel graag nog een overwinning aan de tussenstand toegevoegd. Helaas voor hem bleef zijn tegenstander koel en verdedigde hij nauwkeurig, waarna Arwin in remise moest berusten. Al met al een ruime 15-5 overwinning, tot grote vreugde van de spelers en de vandaag afwezige teamgenoten. De afwezige Klarenbeek bij het horen van de eindstand: “ik had niets anders verwacht”. Terwijl de overwinning gevierd werd, bereikte het nieuws dat medekoplopers Fryslân en Huissen 2 gelijkgespeeld hadden en DIOS Achterhoek zelfs verloren had de Schuifeldam. DES Lunteren leidt nu dus het klassement en heeft de winst in hoofdklasse A weer volledig in eigen hand! 

  DES Lunteren       Nijverdal   15 5
 Erwin van Hierden (1363)   Remco Visser (848)  2 0 3 Partij
 Mark Sanders (1229)   Rienk van Marle (1330)  1 1 4 Partij
 Peter Hoogteijling (1329)   Michel Koop (1223)  1 1 5 Partij
 Harmjan Lammers (1307)   Ronny Koop (1114)  2 0 2 Partij
 Stijn Overeem (1282)   Jan Boender   2 0 1 Partij
 Ronald van de Beek (1211)   Bill Neven (1290)  1 1 7 Partij
 Laura Timmerman (1187)   Harrie Hoonhorst (1036)  1 1 6 Partij
 Arwin Lammers (1201)   Paul Everloo (1167)  1 1 10 Partij
 Arno Bos (1132)   Herman Damman (1159)  2 0 9 Partij
 Arjan van Galen (1249)   Marinus Morsink (1250)  2 0 8 Partij
Laura Timmerman wist haar sterke partij niet om te zetten in winst.
Arjan van Galen boekte een fraaie overwinning bij z’n rentree in DES 1.
De DES-spelers in opperste concentratie.
De tafel waar het verschil werd gemaakt.

One Reply to “DES Lunteren leidt na overwinning op Nijverdal”

Gesloten voor reacties.