DES Lunteren Gelders bekerkampioen!

21 mei

Voor de 2e keer in de historie heeft DES Lunteren de Jan van der Zwan-Cup (Gelderse Beker) weten te bemachtigen. In de finale werd maar liefst met 7-1 gewonnen van DC Lent: drie goede winstpartijen en een puntendeling van Stijn Overeem. Een prachtig resultaat waar Lunteren trots op mag zijn. Deze overwinning krijgt ook een mooi plekje op de inmiddels zeer beroemde DES-Wall of Fame.

De Jan van der Zwan-cup werd gespeeld volgens het knock-out systeem. De deelname van de Gelderse teams was met 15 viertallen enigszins teleurstellend. DES Lunteren was met 3 viertallen wel goed vertegenwoordigd. DES 2 en DES 3 strandden reeds in de kwartfinales. Ze verloren van het grote Huissen met 5-3 en het sterke CTD uit Arnhem met 6-2. Het eerste team van DES bereikte dus de grote finale.

Het eerste 4-tal betrad de finale in een nagenoeg de sterkst mogelijke teamopstelling. Tegenstander DC Lent had echter wat personele problemen, waardoor Lunteren de favoriet was! Het ratingverschil was met 100 punten in het voordeel van Lunteren en dat vertaalde zich ook op de borden. Al snel verkreeg Erwin van Hierden veel voordeel. Met een paar stevige krachtzetten wist hij de stand van z’n tegenstander vast te zetten en kon hij de eerste 2 punten in ontvangst nemen.

Stijn Overeem kreeg een mooie halve-hekstelling op het bord met perspectieven. Ondanks de mogelijkheden kon Stijn niet een winnende voortzetting vinden, mede door een oplettende tegenstander. Remise was dan ook een terechte uitslag. Bij het duel van Henk Klarenbeek met Thijs Gerritsen werden de spanningen in eerste instantie vermeden, maar na een afwikkeling met een hoog opgetrokken randschijven werd het ineens een zeer spannend duel. Henk bleek hierin iets handiger dan z’n tegenstander en in het overmachtseindspel wist Henk de buit binnen te halen. De teamoverwinning was hiermee een feit: BEKERKAMPIOEN van Gelderland.

Arjen Timmer was als laatste nog bezig. Hij had in een 9 om 9 stand licht voordeel gekregen, wat hij omzette in een voordelig eindspel. Tegenstander Eep van Manen leek nog een puntje binnen te harken, maar overzag een handige finesse van Arjen Timmer. De derde overwinning werd met luid gejuich ontvangen door de teamgenoten.

Na afloop van de grote finale werd de cup door competitieleider Erik van de Weerdhof aan het team van DES Lunteren overhandigd. Deze bokaal krijgt een mooi plaatsje in de DES Wall of Fame. Het werd daarna nog een zeer gezellig autoritje naar huis……

One Reply to “DES Lunteren Gelders bekerkampioen!”

Gesloten voor reacties.