DES-junioren eindigen in middenmoot

17 jul

Het NK Junioren is vandaag geëindigd. De afgelopen dagen werd in Westerhaar een vol wedstrijdprogramma afgewerkt. Het NK was sterker bezet dan voorgaande jaren, met bijvoorbeeld oud-winnaars Roel Boomstra en Pieter Steijlen. Ook twee junioren van damclub DES deden mee in dit toernooi: Harmjan Lammers en Matthias de Kruijf. Op papier zouden zij het zwaar krijgen, Harmjan had zelfs de laagste rating. Hoe anders liep het!

Harmjan draaide een heel erg sterk toernooi. Jammer dat er soms twee partijen op één dag gespeeld werden, want in de avondronde verspeelde hij veel punten. Met overwinningen op Frerik Andriessen (klassiekje), Thijs Gerritsen (leuke damcombinatie) en Jan van Dijk (snel een schijf voor) en nederlagen tegen Roel Boomstra (centrumomsingeling), Richard Bos en Pieter Steijlen eindigde Harmjan op plus-1. Dit leverde een gedeelde vijfde plaats op. Op basis van de wedstrijdreglementen werd Harmjan uiteindelijk zesde en greep zo net naast een EK-plaats. Desalniettemin heeft Harmjan een uistekend resultaat behaald!

Matthias draaide een iets minder toernooi. Hij won van de onderste twee (Michel Stempher en Jan van Dijk) en verloor van Boomstra, Andriessen en Gerritsen. De totaalscore was dus min-1 en hiermee werd een gedeelde zevende plek behaald. Een degelijke middenmootpositie dus.

De DES-junioren kunnen terugzien op een goed verlopen NK. Voor meer informatie, standen, partijen en foto’s, zie http://www.damclubwittevanmoort.nl/

2 Replies to “DES-junioren eindigen in middenmoot

  1. Inderdaad, het NK zit er alweer op. Over mijn spel ben ik tevreden maar “helaas” het gaat om de punten!! Nog wel 2 opmerkingen… zelf vind ik dat ik een goed toernooi draaide, de tekst: “Matthias draaide een iets minder toernooi” klinkt negatief, maar dit zou uiteraard niet zo bedoeld zijn. Daarnaast miste ik (we) wat supporters in Westerhaar. Jaap is 1x geweest en Evert zelfs 2x!! Waar was de rest????

  2. Ik had graag langs willen komen, maar Westerhaar ligt nou niet echt om de hoek :D

Gesloten voor reacties.