De Ruitenbeek kampioen van Gelderland

11 mrt

De Ruitenbeek is zaterdag schooldamkampioen van Gelderland geworden. Van links naar rechts op de foto: Evert-Jan Beulenkamp – Robert Kieft – David van Beek en Isa van der Steeg.

Een prachtige prestatie van dit jonge viertal. Alle vier de spelers zijn lid van onze damclub en daarom zijn wij beretrots op deze mooie prestatie. Er deden afgelopen zaterdag in Huissen 18 scholen mee aan de Gelderse finale. Het viertal van De Ruitenbeek speelde een super sterk toernooi en wonnen maar liefst zes wedstrijden van o.a. De Calvijnschool uit Ederveen en plaatsgenoot De Bron met 5-3. Het enige verliespunt was tegen De Bontebrugschool uit Silvolde. De eindscore van De Ruitenbeek was nu 13 punten uit zeven wedstrijden en werd hiermee overtuigend kampioen van Gelderland. De Calvijnschool uit Ederveen speelde ook een sterk toernooi en eindigde met 10 punten op een mooie derde plaats.

De Bron uit Lunteren met o.a. Ruben Mekke en Thijs van Veldhuizen had het zwaar te verduren maar wist met een zevende plaats zich ook de plaatsen voor de halve finale van Nederland dat op 20 april wordt gehouden.

Ruben Mekke en Thijs van Veldhuizen links op de foto.

De komende weken kan de jeugd nog bij diverse toernooien oefenen voor de halve finales schooldammen op 20 april. Agenda: woensdag 20 maart jeugdtoernooi bij Ton’s Blokhut zaterdag 6 april: Regiocup te Harderwijk Zaterdag 13 april sneldamkampioenschap van Gelderland te Sinderen.

In de halve finale van Nederland voor pupillen persoonlijk op 23 en 30 maart doen Ruben Mekke, Evert-Jan Beulenkamp en Evert Huibers mee in de poule te Hoornaar.