Dammen online bij D.E.S.

17 apr

Vanavond weer een online clubavond! De afgelopen drie weken organiseerde Henk Klarenbeek op de vrijdagen al online damtoernooien voor de leden van DES Lunteren, en ook vanavond staat er weer een ‘virtuele clubavond’ op het programma: vrijdag 17 april, 20.00 – 22.00 uur (verdere details in de WhatsAppgroep van DES)

In de voorgaande weken werd gespeeld met het speeltempo van 5 minuten + 3 seconden per zet. Na een korte evaluatie blijkt dat er voorkeuren uitgaan naar én langzamer én juist sneller spel. Vanavond wordt er dan ook gespeeld met een tempo van 10 minuten + 10 seconden per zet óf 3 minuten + 2 seconden per zet.

Om een beetje spelritme te houden is het natuurlijk goed om af en toe je gezicht even te laten zien op zo’n clubavond. Het eerste team is veelal goed vertegenwoordigd (Laura, Henk, Harmjan, Peter, Stijn, Arjen, Arwin en Paul waren al online), maar die spelers moeten daarentegen ook nogal eens verrassende punt(en)verliezen slikken tegen spelers uit het 2e, 3e en zelfs 4e team!

Voor de volledigheid nog even de eindstanden van de eerste drie toernooien – weet je meteen welke namen je in de gaten moeten houden.

27 maart 2020 (22 deelnemers)
1. Peter Hoogteijling (Damnmasta)
2. Harmjan Lammers (Masterl)
3. Arjan van Galen (ArjanG)

3 april 2020 (19 deelnemers)
1. Matthias de Kruijf (draughtsplayer)
2. Peter Hoogteijling (Damnmasta)
3. Henk Klarenbeek (DESHenk)

10 april 2020 (14 deelnemers)
1. Peter Hoogteijling (Damnmasta)
2. Arjan van Galen (ArjanG)
3. Harmjan Lammers (Masterl)