D.E.S verder in bekertoernooi

17 mrt

DES kegelt sterk Lent uit de beker

DES heeft afgelopen vrijdag de spannende wedstrijd tegen Lent met overtuigende cijfers gewonnen.

Lent was met een sterk team op komen dagen, met NK finalist Jasper Lemmen als kopman op bord 1. Henk Klarenbeek was echter niet onder de indruk zette Lemmen flink onder druk. Dankzij zeer secuur verdedigen wist Lemmen nog een puntje binnen te slepen, maar dit was al een morele overwinning voor DES.

Harm Jan Lammers had ook al weinig respect voor zijn tegenstander en trok vol in de aanval. Analytisch klopte het misschien niet allemaal, maar vind het maar eens achter het bord, zal Harm Jan gedacht hebben. Zijn tegenstander, de sterke dammer Thijs Gerritsen kon de weerlegging niet vinden en kwam zwaar onder druk te staan. Harm Jan keek naar de andere partijen die nog bezig waren en was tevreden met remise. Dat bleek goed ingeschat.

Sander Neutel kreeg in de opening weinig vat op zijn tegenstander, de ervaren Eep van Maanen. Sander besloot met een lange vleugelopsluiting zijn tegenstander onder druk te gaan zetten. Dat bleek een tactisch goede keuze, want Eep wist het juiste plan niet te vinden en Sander kreeg groot voordeel. Eep wist de goede verdediging niet meer te vinden en Sander maakte het goed af.

Op het laatste bord had Arjan van Galen inmiddels ook groot voordeel gekregen tegen Sander Spaans. Sander maakte in de opening een wat ongelukkige keuze en kwam onder druk te staan. Dit kostte Spaans veel tijd, zodat de klok ook een grote rol ging spelen. Arjan probeerde te profiteren van de tijdnood van Spaans. Daardoor ontstond een wat rommelige partij waarin beide spelers ongetwijfeld niet altijd de beste zet hebben gespeeld. Toen na al het vuurwerk de verplichte 50 zetten waren gehaald en Spaans eindelijk weer wat tijd had om wat rustiger naar zijn stand te kijken, schrok hij van de puinhoop die was overgebleven en gaf teleurgesteld op.

Al met al een uitstekende 6-2 overwinning, op naar de volgende ronde.( de kwartfinale)

D.C.Lent 1 – D.E.S. 1 Lunteren
1.Jasper Lemmen – Henk Klarenbeek 1-1 (1)
2.Thijs Gerritsen – Harmjan Lammers 1-1 (2)
3.Sander Spaans – Arjan van Galen 0-2 (4)
4.Eep van Manen – Sander Neutel 0-2 (3)
uitslag 2-6

De volgende ronde is in de week van 9-13 april.
20170902_135218
Henk en Harmjan hier op archief zorgde voor de twee remises aan bord 1 en 2.