D.E.S. online onderuit tegen W.S.D.V.

12 jan

Marcel Monteba en Jaap Heij hadden in overleg met elkaar een online wedstrijd georganiseerd tussen de dammers van W.S.D.V. en D.E.S.

Er deden 15 dammers van allebei de damverenigingen mee aan deze online wedstrijd op zaterdag 9 januari.

Het tempo van beide wedstrijden met verschillende kleuren was 15 minuten en vijf seconden per partij.

W.S.D.V. was op papier een stuk sterker en dit kwam er ook uit tijdens de wedstrijd tussen beide teams.

De eerste wedstrijd leverde een 21-9 uitslag op in het voordeel van WSDV. De tweede wedstrijd werd er zelfs met 24-6 verloren…. De enige lichtpuntjes waren de winstpartijen van Stijn Overeem tegen Matthias de Kruijf en de overwinning van Jaap Heij in de eerste ronde tegen Harry Otten. Het belangrijkste was natuurlijk dat er toch gedamd werd door iedereen. De komende periode is online één van de weinige mogelijkheden om bezig te zijn met onze sport en passie.

D.E.S. speelt ook mee met de online provinciale cup georganiseerd door de KNDB. De eerste wedstrijd leverde een 6-2 of 8-2 overwinning op tegen Zuid-Holland 2. Namens D.E.S. doen mee – Coen Bommel – Bert van Harten – Evert van de Pol, Bram en Levien Cysouw.

Voor de jeugd worden ook online toernooien georganiseerd en zo kunnen ze toch op vrijdagavond met iedereen een partijtje spelen. Het is heel ontspannend en ook leerzaam voor onze jeugdspelers.

Stijn in vorm en drie punten..